Overslaan en naar de inhoud gaan

'Veel erger om tegen Ajax te spelen als ze verloren hebben'

Geplaatst opmaandag 20 september 2021 - 20:51

Het lijkt een schier onmogelijke opgave, maar Fortuna Sittard gaat dinsdag (18:45 uur) proberen koploper Ajax te vloeren. Fortuna-coach Sjors Ultee is realistisch, maar ook hoopvol.

"Als Ajax het niveau haalt dat ze moeten halen, zijn we natuurlijk kansloos", zegt de oefenmeester, die tegelijkertijd de woorden van zijn assistent-trainer aanhaalt. "Jan Wouters zei: iedereen denkt dat het erg is om tegen Ajax te spelen als ze met 9-0 gewonnen hebben, maar het is veel erger als ze verloren hebben, want dan willen ze wraak nemen voor hun nederlaag en dat is nog veel lastiger."

Topweek Ajax
Met die 9-0 doelt Ultee op de enorme draai om de oren die Ajax zaterdag aan Cambuur uitdeelde. Het was sowieso een topweek voor de Amsterdammers, want de ploeg van Erik ten Hag nam de koppositie over van het door Feyenoord geklopte PSV (0-4), en won zelf woensdag in de Champions League op eclatante wijze van het Portugese Sporting: 1-5.

Vijftiende
Waar Ajax de doelpunten aaneen rijgt, vindt Fortuna zichzelf na twee nederlagen tegen Sparta Rotterdam (3-1) en SC Heerenveen (1-0) plots terug op de vijftiende plek, weliswaar met één wedstrijd minder in de benen dan de meeste andere clubs. Fortuna is er dan ook veel aan gelegen om niet kanonnenvoer te worden en verder te zakken op de ranglijst.

'Gaan niet voor de schoonheidsprijs'
De Sittardenaren zijn ze overtuigd van hun eigen kracht, maar Ultee tovert wel een speciaal strijdplan uit de hoge hoed. "We gaan niet spelen met het leukste systeem, niet met het mooiste systeem, je gaat niet voor de schoonheidsprijs. Je gaat voor een speelwijze met de meeste kans op resultaat."

Flemming out
Zian Flemming maakt in ieder geval geen deel uit van dat systeem. De middenvelder annex aanvaller miste door een blessure ook al de uitwedstrijd tegen Heerenveen en stond maandag ook niet op het trainingsveld. Ivo Pinto trainde wel weer mee, maar het is nog de vraag hoeveel risico Ultee en zijn staf met de verdediger willen nemen.

Geen vetpot
Traditioneel is een confrontatie met Ajax qua resultaat voor Fortuna geen vetpot. De Sittardenaren wonnen geen één van de laatste negen duels met Ajax en verloren zelfs acht van die wedstrijden. De laatste Fortuna-overwinning dateert van 15 maart 2000, toen Matthew Amoah twee keer doel trof. Vorig seizoen leverde Fortuna in Sittard een puike partij af tegen het Ajax van onder meer de door Fortuna opgeleide Perr Schuurs, maar werd er wel met 2-1 verloren.

Live
De wedstrijd Fortuna Sittard-Ajax begint dinsdag om 18:45 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio, waar de uitzending al om 18:30 uur begint. In de studio schuift oud-speler Roberto Lanckohr aan om zijn licht te laten schijnen over de wedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen