Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Duitse toeristen: ontmoedigingsactie bij de grens

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 17:09

Toeristen uit Duitsland die zondag naar Nederland kwamen om te winkelen, zijn onder meer bij Roermond door de Marechaussee ontmoedigd om verder te rijden.

Dat laat de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten.

Ongewenste drukte
De toeristen werden door de Marechaussee aangesproken en kregen uitgelegd dat ze voor ongewenste drukte zorgden. Daarop besloot een groot deel van de Duitsers terug te keren naar huis.

Niet verboden
Hoewel het niet verboden is om de grens tussen Duitsland en Nederland te passeren, wordt het afgeraden om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Formeel tegenhouden was daardoor ook geen optie, volgens de Veiligheidsregio.

Succes
De actie van de Marechaussee had wel het gewenste effect. Na de ontmoedigingsactie was het toeristenverkeer bij Roermond al een stuk minder, laat de Veiligheidsregio weten. Ook bij Well waren bij de natuurgebieden veel Duitse auto's te zien.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen