Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel draagvlak voor project Gezonde Basisschool

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 16:11

"Er is veel draagvlak onder ouders en leerkrachten om op 1 november te beginnen met het project Gezonde Basisschool."

Dat zegt projectleider Andrew Simons van onderwijsstichting Movare, die 52 scholen in Zuid-Limburg beheert. Het project wil de gezondheid van kinderen verbeteren.

Meer sport en beweging
Op twee scholen in Landgraaf is er extra aandacht voor meer sport en beweging en wordt samen een gezonde lunch gegeten. Op twee andere scholen blijft het programma beperkt tot meer sport en beweging. In alle gevallen duurt de schooldag daardoor een half uur tot drie kwartier langer.

In totaal doen ruim 1200 kinderen mee aan het project.

Ouders en leerkrachten
In het huidige schooljaar is al met de nieuwe opzet geëxperimenteerd.
Volgens projectleider Simons is het unieke van het project dat het samen met ouders en leerkrachten wordt uitgevoerd en niet van bovenaf wordt opgelegd.

Kans op succes is groot
"Want de praktijk is dat initiatieven dan vaak doodbloeden. Met de huidige opzet is de kans op succes veel groter", zegt Simons.
Het project is een gezamenlijk initiatief van Movare, de Universiteit Limburg en de GGD Zuid-Limburg. Het wordt gesteund door de provincie.

Benieuwd naar uitkomst
Hoogleraar preventieve geneeskunde Onno van Schayck stelt dat het om een uniek onderzoek gaat waarbij vier faculteiten en dertig onderzoekers bij zijn betrokken. "We zijn erg benieuwd wat er uit komt."

Het project Gezonde Basisschool loopt tot en met het schooljaar 2019-2020.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder pesterij en beter gewicht op gezonde school
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Limburgse basisscholen kampen met lerarentekort
Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen