Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel dagjesmensen in Heuvelland: 'Heel teleurstellend'

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 8:43

De toestroom van dagjesmensen naar het Heuvelland vindt Leon Eummelen, woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, zeer teleurstellend.

Ondanks de aangekondigde controles en handhaving bleken er zondag toch veel dagtoeristen in het Heuvelland te vertoeven. "Dit waren vooral wielrenners en fietsers", aldus de woordvoerder op L1 Radio.

"We blijven ook nu dagelijks controles uitvoeren in het Heuvelland", zegt de woordvoerder.

Controles blijven
De veiligheidsregio had voor het tweede weekeinde op rij maatregelen en controles aangekondigd om dagjesmensen te weren.

Blijf weg
"Nogmaals de oproep blijft: blijf weg! We snappen dat mensen het lange binnenblijven moe zijn, maar we moeten nog even volhouden", aldus Eummelen

Boetes
Hoeveel boetes er afgelopen weekend zijn uitgedeeld weet de woordvoerder nog niet. "Dit wordt in de loop van de dag bekend. Het gaat om verschillende boetes, die kunnen oplopen tot enkele honderden euro's."

Lees ook: Weer te druk in het Heuvelland: politie deelt boetes uit

Handen vol
Zondag hadden de controlerende handhavers hun handen vol, bijvoorbeeld bij de controlepost op de rijksweg N278 in Cadier en Keer. "Maar het was ook op andere plekken in het Heuvelland druk", zeg Eummelen, die aangeeft dat er minder controleposten zijn opgesteld dan een week geleden. Wel was er aangekondigd dat met name in het weekend extra gecontroleerd zou worden.

Tot en met 28 april blijven er controles.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen