Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel dagjesmensen in Heuvelland: 'Heel teleurstellend'

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 8:43

De toestroom van dagjesmensen naar het Heuvelland vindt Leon Eummelen, woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, zeer teleurstellend.

Ondanks de aangekondigde controles en handhaving bleken er zondag toch veel dagtoeristen in het Heuvelland te vertoeven. "Dit waren vooral wielrenners en fietsers", aldus de woordvoerder op L1 Radio.

"We blijven ook nu dagelijks controles uitvoeren in het Heuvelland", zegt de woordvoerder.

Controles blijven
De veiligheidsregio had voor het tweede weekeinde op rij maatregelen en controles aangekondigd om dagjesmensen te weren.

Blijf weg
"Nogmaals de oproep blijft: blijf weg! We snappen dat mensen het lange binnenblijven moe zijn, maar we moeten nog even volhouden", aldus Eummelen

Boetes
Hoeveel boetes er afgelopen weekend zijn uitgedeeld weet de woordvoerder nog niet. "Dit wordt in de loop van de dag bekend. Het gaat om verschillende boetes, die kunnen oplopen tot enkele honderden euro's."

Lees ook: Weer te druk in het Heuvelland: politie deelt boetes uit

Handen vol
Zondag hadden de controlerende handhavers hun handen vol, bijvoorbeeld bij de controlepost op de rijksweg N278 in Cadier en Keer. "Maar het was ook op andere plekken in het Heuvelland druk", zeg Eummelen, die aangeeft dat er minder controleposten zijn opgesteld dan een week geleden. Wel was er aangekondigd dat met name in het weekend extra gecontroleerd zou worden.

Tot en met 28 april blijven er controles.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen