Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel coronatesten voor Demi Schuurs op US Open

Geplaatst opdinsdag 1 september 2020 - 16:21

Demi Schuurs maakt zich op voor haar eerste partij op de US Open in New York. Dat doet de tennisster uit Nieuwstadt in bijzondere omstandigheden.

Zo mag ze het hotel niet uit, behalve voor haar training of wedstrijd, draagt ze een mondkapje én moet ze zich ook om de vier dagen melden in de grote zaal van het hotel waar de coronatesten worden uitgevoerd. "Hier kom ik liever niet", grapt ze in haar vlog.

Video: L1)

Uitgestorven
Schuurs maakte zelf een filmpje over de vreemde situatie op tennispark Flushing Meadows. Op de beelden is te zien dat het uitgestorven is. "Helaas geen fans hier en dat is enorm wennen." In de eetzaal van het hotel zitten alle tennissers op grote afstand van elkaar. In het hotel is een fitnessruimte ingericht en kunnen de spelers zich vermaken in een speciale game-kamer.

Grens
Buiten het hotel zijn de parkeerplaatsen leeg. Opvallend zijn de geplaatste waarschuwingsborden buiten het hotel. Daar staat op: 'Wie voorbij deze grens loopt, wordt uitgesloten van het toernooi.' Het is dus oppassen voor Schuurs die iedere dag met de bus naar het tennispark gaat. "Voordat we de bus instappen wordt onze temperatuur gemeten."

Winst
Schuurs maakte zelf de beslissing om tóch mee te doen aan de Grand Slam. Als voorbereiding speelde ze afgelopen weekend het toernooi van Cincinnati. Dat werd een succes. Ze won het toernooi overtuigend met haar Tsjechische dubbelpartner Kveta Peschke. Schuurs en Peschke zijn in New York als vierde geplaatst en spelen in de eerste ronde tegen de Canadese Sharon Fichman en de Kroatische Darija Jurak.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen