Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel coronabesmettingen in Residentie Gemmaklooster Sittard

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 19:49

Elf van de zestien bewoners van een woonzorgcentrum in het voormalige Gemmaklooster in Sittard zijn besmet met het coronavirus. Ook zes van de dertig personeelsleden zijn positief getest.

Dat meldt de Limburger.

Milde klachten
Directeur Noor Nezami van zorgorganisatie Nobama Care waar Residentie Gemmaklooster onder valt bevestigt de besmettingen. "Afgelopen woensdag hebben enkele mensen klachten ontwikkeld. We hebben de GGD toen benaderd om mensen te testen. Een dag later hoorden we dat elf bewoners en zes personeelsleden positief getest waren." Volgens Nezami heeft iedereen milde klachten.

Quarantaine
In het woonzorgcentrum wonen ouderen die intensieve zorg nodig hebben. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 85 jaar en ze hebben allemaal een geheugenstoornis. Het woonzorgcentrum is gericht op mensen met dementie.

Alle bewoners zitten voorlopig in quarantaine op hun kamer en worden volgens de directeur 'met veel liefde verzorgd'. Voor de bewoners die positief getest zijn, duurt de quarantaine tot 28 januari; de anderen hebben normaal gesproken vanaf 24 januari weer volledige bewegingsvrijheid. "Maar komende dinsdag worden de overige bewoners en personeelsleden nog een keer getest ter controle, en als ze dan alsnog positief blijken te zijn, moeten ze ook langer in quarantaine."

Ook Britse variant onderzocht
Volgens Nezami stuurt de GGD steekproeven van de afgenomen testen naar het laboratorium om te onderzoeken of het om de 'reguliere' of om de veel besmettelijkere Britse coronamutatie gaat. "Maar we hebben hierover niks meer gehoord van de GGD, dus ik neem aan dat dat laatste niet het geval is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen