Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel bijstandsontvangers in financiële problemen

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 9:54

In Limburgse gemeenten heeft tussen de 62 en 79 procent van de bijstandsontvangers financiële problemen. Bij mensen die een werkloosheidsuitkering ontvangen ligt dit percentage een stuk lager: 14 tot 29 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht naar de kans op succesvol reïntegreren op de arbeidsmarkt als mensen met een uitkering tegen schulden of gezondheidsproblemen aanlopen.

Reïntegratiekansen
"Bijstandsontvangers met financiële problemen hebben een veel kleinere kans op reïntegratie", licht Annemarie Künn-Nelen toe. Zij is projectleider van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. "De reïntegratiekansen nemen nog verder af als iemand met financiële problemen laagopgeleid is."

Bijkomende gezondheidsproblemen lijken volgens het onderzoek weinig effect op de reïntegratiekansen te hebben.

Financiële problemen
In Zuid-Limburgse gemeenten kampen relatief de meeste bijstandsontvangers met financiële problemen. In Valkenburg aan de Geul ligt dit percentage met 79 procent het hoogst. Ook in Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Kerkrade en Vaals heeft meer dan driekwart van de mensen in de bijstand financiële problemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen