Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel belangstelling voor uitvaart Roda-icoon Fischer

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 17:08

Onder grote belangstelling is in Kerkrade de uitvaart van voormalig Roda-aanvoerder Hens Fischer begonnen.

Fischer wordt woensdag gecremeerd.

Vijfhonderd wedstrijden
De oud-voetballer overleed zaterdag in Kerkrade. Hij speelde in achttien seizoenen meer dan vijfhonderd wedstrijden voor Roda JC en voorloper Roda Sport.

Laatste koempel
Als voormalig mijnwerker was Fischer een van de laatste echte 'koempels' van de Kerkraadse club. Hij begon zijn voetballoopbaan in geboortedorp Bleijerheide, om in 1962 over te stappen naar Roda Sport. Zo maakte Fischer ook de fusie met Rapid JC mee tot het huidige Roda JC.

Lees ook: Oud-Roda-speler 'D'r Pap' Hens Fischer overleden

Alle linies
Trainer Wiel Coerver haalde Fischer in het seizoen 1965-66 uit de mijnen, waarmee een einde kwam aan zijn carrière als bankwerker. Fischer speelde door de jaren heen in alle linies van de club, zowel als spits, middenvelder als verdediger. Die ervaring en vanzelfsprekend leiderschap leverden hem de bijnaam D'r Pap op.

Promotie
Samen met John Pfeiffer maakte de lange Fischer furore als centraal verdedigingsduo, wat Roda JC in 1973 de titel opleverde in de eerste divisie. Daarmee promoveerde Roda naar de Eredivisie. De Kerkraadse club zou meer dan vier decennia op dat hoogste niveau spelen.

Afscheid
Fischer verliet Roda JC in 1974, om nog een aantal jaren in België te voetballen. In 1977 keerde hij terug op Kaalheide, als trainer van de jeugd. In 2010 nam hij na zes decennia afscheid van het actieve voetbal.

Coach overleden
Hoogtepunt van zijn carrière was voor Fischer het kampioenschap in 1973. De titel kreeg een extra lading door het overlijden van de 34-jarige coach Jacques Koolen. Fischer vertelt over dat jaar in onderstaande aflevering van Roda JC TV. "Wij hadden dezelfde leeftijd. Ineens was de trainer dood. Dat kun je je niet voorstellen, maar je moet verder", zo vertelde Fischer over dat legendarische jaar.

Hens Fischer werd 79 jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen