Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel belangstelling voor uitvaart Roda-icoon Fischer

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 17:08

Onder grote belangstelling is in Kerkrade de uitvaart van voormalig Roda-aanvoerder Hens Fischer begonnen.

Fischer wordt woensdag gecremeerd.

Vijfhonderd wedstrijden
De oud-voetballer overleed zaterdag in Kerkrade. Hij speelde in achttien seizoenen meer dan vijfhonderd wedstrijden voor Roda JC en voorloper Roda Sport.

Laatste koempel
Als voormalig mijnwerker was Fischer een van de laatste echte 'koempels' van de Kerkraadse club. Hij begon zijn voetballoopbaan in geboortedorp Bleijerheide, om in 1962 over te stappen naar Roda Sport. Zo maakte Fischer ook de fusie met Rapid JC mee tot het huidige Roda JC.

Lees ook: Oud-Roda-speler 'D'r Pap' Hens Fischer overleden

Alle linies
Trainer Wiel Coerver haalde Fischer in het seizoen 1965-66 uit de mijnen, waarmee een einde kwam aan zijn carrière als bankwerker. Fischer speelde door de jaren heen in alle linies van de club, zowel als spits, middenvelder als verdediger. Die ervaring en vanzelfsprekend leiderschap leverden hem de bijnaam D'r Pap op.

Promotie
Samen met John Pfeiffer maakte de lange Fischer furore als centraal verdedigingsduo, wat Roda JC in 1973 de titel opleverde in de eerste divisie. Daarmee promoveerde Roda naar de Eredivisie. De Kerkraadse club zou meer dan vier decennia op dat hoogste niveau spelen.

Afscheid
Fischer verliet Roda JC in 1974, om nog een aantal jaren in België te voetballen. In 1977 keerde hij terug op Kaalheide, als trainer van de jeugd. In 2010 nam hij na zes decennia afscheid van het actieve voetbal.

Coach overleden
Hoogtepunt van zijn carrière was voor Fischer het kampioenschap in 1973. De titel kreeg een extra lading door het overlijden van de 34-jarige coach Jacques Koolen. Fischer vertelt over dat jaar in onderstaande aflevering van Roda JC TV. "Wij hadden dezelfde leeftijd. Ineens was de trainer dood. Dat kun je je niet voorstellen, maar je moet verder", zo vertelde Fischer over dat legendarische jaar.

Hens Fischer werd 79 jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen