Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veel belangstelling voor tiny houses in Sittard-Geleen

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 12:05

Na een oproep van de gemeente Sittard-Geleen blijkt dat er genoeg belangstelling is voor de komst van tiny houses.

Zo'n zes grondeigenaren en een dertigtal potentiële bewoners heeft zich al gemeld, laat de gemeente weten.

Proef
Het initiatief van de gemeente moet gezien worden als een proef. Sittard-Geleen deed de oproep ruim drie weken geleden. Deze is tot stand gekomen door de vraag naar tiny houses, die er is van de inwoners. De gemeente probeert geïnteresseerde grondeigenaren, aannemers en belangstellenden voor tiny houses met elkaar in contact te brengen.

Meeste kleine woningen
Uit een onderzoek naar tiny houses, dat in december door L1 werd gedaan, bleek dat er maar één tiny house in Zuid-Limburg staat. Mocht er een dertigtal tiny houses gebouwd worden, dan is Sittard-Geleen na Weert (37), de gemeente met de meeste kleine woningen in Limburg.

Lees ook: Weert heeft de meeste tiny houses, Zuid-Limburg bijna geen

September
Waar de tiny houses gebouwd gaan worden, hoeveel er zullen komen en wanneer de huisjes af moeten zijn, is nog onbekend. In september hoopt de gemeente meer concrete informatie te kunnen geven over de stand van zaken.

Huisje op wielen
Tiny houses zijn kleine huisjes en zijn maximaal 50 vierkante meter groot. Het is een vrijstaande woning op wielen of met een tijdelijke fundering. Volgens een woordvoerder van de gemeente vormen milieubewuste en natuurvriendelijke mensen het grootste gros van de potentiële bewoners, omdat de huisjes op duurzame wijze zijn gebouwd en vaak zelfvoorzienend zijn door zonnepanelen, regenwater en een composttoilet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen