Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel belangstelling voor tiny houses in Sittard-Geleen

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 12:05

Na een oproep van de gemeente Sittard-Geleen blijkt dat er genoeg belangstelling is voor de komst van tiny houses.

Zo'n zes grondeigenaren en een dertigtal potentiële bewoners heeft zich al gemeld, laat de gemeente weten.

Proef
Het initiatief van de gemeente moet gezien worden als een proef. Sittard-Geleen deed de oproep ruim drie weken geleden. Deze is tot stand gekomen door de vraag naar tiny houses, die er is van de inwoners. De gemeente probeert geïnteresseerde grondeigenaren, aannemers en belangstellenden voor tiny houses met elkaar in contact te brengen.

Meeste kleine woningen
Uit een onderzoek naar tiny houses, dat in december door L1 werd gedaan, bleek dat er maar één tiny house in Zuid-Limburg staat. Mocht er een dertigtal tiny houses gebouwd worden, dan is Sittard-Geleen na Weert (37), de gemeente met de meeste kleine woningen in Limburg.

Lees ook: Weert heeft de meeste tiny houses, Zuid-Limburg bijna geen

September
Waar de tiny houses gebouwd gaan worden, hoeveel er zullen komen en wanneer de huisjes af moeten zijn, is nog onbekend. In september hoopt de gemeente meer concrete informatie te kunnen geven over de stand van zaken.

Huisje op wielen
Tiny houses zijn kleine huisjes en zijn maximaal 50 vierkante meter groot. Het is een vrijstaande woning op wielen of met een tijdelijke fundering. Volgens een woordvoerder van de gemeente vormen milieubewuste en natuurvriendelijke mensen het grootste gros van de potentiële bewoners, omdat de huisjes op duurzame wijze zijn gebouwd en vaak zelfvoorzienend zijn door zonnepanelen, regenwater en een composttoilet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen