Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel belangstelling voor gratis minibibliotheek in Brunssum

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 12:53

Brunssum is hard op weg om de gemeente te worden met de grootste dichtheid aan minibibliotheken. De afgelopen weken zijn er meer dan 50 aanvragen gedaan voor een gratis minibibliotheek.

Een minibibliotheek is een kastje dat door iedereen in de voortuin of bij de voordeur geplaatst kan worden. Het kastje wordt met (tweedehands) boeken gevuld. Iedere geïnteresseerde mag een boek meenemen of eentje achterlaten.

Laaggeletterdheid
Minibibliotheken zijn daarmee een laagdrempelige manier om nieuwe boeken te ontdekken of te lezen, aangezien die niet voor iedereen betaalbaar zijn. "Op die manier stimuleer je lezen. Bij volwassenen, maar zeker ook bij de allerjongste generatie. Zo pakken we op de langere termijn laaggeletterdheid aan bij de basis", zegt wethouder Hugo Janssen.

Succes
Inmiddels zijn 63 aanvragen binnengekomen, waarvan uiteindelijk 54 in behandeling worden genomen. "We zijn blij verrast door de enorme belangstelling", zegt Janssen. "Dit hadden we niet verwacht. De reacties van de mensen zijn hartverwarmend. Iedereen vindt het een geweldig initiatief en een ontzettend goed idee om lezen te stimuleren."

Tot 15 april kunnen inwoners nog een aanvraag indienen bij de gemeente.

Kaart
De gemeente Brunssum telt tot dusver vier minibibliotheken. Uiteindelijk worden alle kastjes verwerkt op een digitale kaart.

Minibieb Brunssum
Foto: Gemeente Brunssum
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen