Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel animo voor Engelse oorlogsgraven in Sittard

Geplaatst opvrijdag 18 september 2020 - 22:00

Op de Engelse begraafplaats in Sittard liggen in totaal 259 oorlogsgraven, waarvan er inmiddels ruim 100 zijn geadopteerd. Het oorlogscomité is blij met de grote animo van mensen die een graf onder hun hoede nemen.

Voor Michel Velema was het een langgekoesterde wens om een graf te adopteren. Vroeger nam zijn opa hem mee naar oorlogsherdenkingen en met de adoptie van een oorlogsgraf hoopt hij meer te weten te komen over de omgekomen soldaat die er zijn laatste rustplaats heeft. Ook Joep Hoefnagels heeft een graf geadopteerd. Zijn moeder was actief betrokken bij het oorlogscomité in Sittard.

Zangeres
Toen de graven nog niet gemerkt waren, wist niemand welke soldaat waar lag. Na een inventarisatie kon de moeder van Hoefnagels bezoekers wijzen wie waar begraven was. Volgens Joep Hoefnagels bezocht de vader van de omgekomen Vivienne Hole de begraafplaats. Ze was de enige vrouw die er begraven lag. Ze vocht niet in het leger maar was zangeres en danseres en kwam na een optreden om het leven toen ze in een jeep samen met een soldaat over een landmijn reed. Ze kwamen daarbij allebei om het leven.

Toestroom
Ted Versteegh van het oorlogscomité zegt dat er een grote toestroom is van mensen die een oorlogsgraf willen adopteren. Maar er zijn volgens hem nog genoeg graven die geadopteerd kunnen worden. En anders komt er een wachtlijst.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen