Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veel animo glasvezel in buitengebied Horst a/d Maas

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2016 - 22:26

Ruim 70 procent van de huishoudens zonder snel internet in het buitengebied van Horst aan de Maas wil zich aansluiten op een mogelijk toekomstig glasvezelnetwerk.

Dat maakte projectwethouder Ger van Rensch (CDA) dinsdagavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering in Horst aan de Maas.

Rendabel
De coöperatie Buitengewoonbereikbaar denkt dat het door de ruim 900 inschrijvingen mogelijk is om op rendabele wijze een glasvezelnetwerk ten behoeve van snel internet, televisie en telefonie aan te leggen. Plan is om 4,9 miljoen euro te lenen bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) om het project mogelijk te maken. Daarnaast is een garantstelling van een andere overheid zoals gemeente of provincie nodig.

Steun
Volgens Van Rensch wordt het businessplan de komende twee weken verder uitgewerkt. Daarna volgen gesprekken met de BNG en provincie Limburg over eventuele steun.

Verlengde inschrijving
Op de eerder door Buitengewoonbereikbaar als deadline gestelde datum van 31 december had 60 procent van de huishoudens die in aanmerking komen zich aangemeld. Omdat gestreefd werd naar 65 procent werd de inschrijfperiode met een maand verlengd naar 31 januari.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Glasvezel beste optie voor buitengebied Horst'
Steun voor glasvezel in buitengebied Horst aan de Maas
Steun voor glasvezel buitengebied Horst aan de Maas
Financiering glasvezel buitengebied Horst aan de Maas rond
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen