Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel alternatieven voor basisschoolscholieren tijdens staking

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 15:50

Bij GaiaZoo in Kerkrade en ZooParc Overloon spelen ze handig in op de landelijke staking van leraren in het basisonderwijs. Donderdag krijg je fikse korting op het entreekaartje.

Daarnaast mogen de kinderen gratis naar het Limburgs Museum in Venlo.

Ouders
Bij de dierentuin in Kerkrade mogen kinderen (van 3 tot en met 9 jaar oud) voor 5 euro naar binnen. Ouders betalen die dag 10 euro, zo staat op de site. Het Limburgs Museum laat weten dat er vorige week net een grote tentoonstelling geopend is over de kinderboeken van succesauteur Paul van Loon. Zo kunnen scholieren de wereld van Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus en Foeksia de miniheks ontdekken. En Meester Kikker staakt nooit, in zijn klas is altijd plaats

ZooParc
Ook bij ZooParc Overloon gaat de prijs van het kaartje die dag omlaag. In plaats van 16,50 euro kost een toegangsbewijs dan maar 10 euro, zo schrijft de dierentuin in Overloon op Facebook.

Leerzaam
De dierentuinen verlagen de prijs omdat ze het een goed alternatief voor school vinden. Een bezoekje aan de dierentuin is immers leerzaam, zo schrijven ze.

Lees ook: Leraren willen begin oktober gaan staken

Foto: Jean-Pierre Geusens

Oorlogsmuseum
Het Oorlogsmuseum in Overloon is ook op de hoogte van de prijsverlaging. "Ik heb het gezien, leuke actie van ZooParc", zegt Erik van den Dungen van Oorlogsmuseum Overloon tegen De Gelderlander. "Maar wij gaan dat niet doen."

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen