Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel aanbod, weinig vraag asperges door warm voorjaar

Geplaatst opzondag 24 juni 2018 - 16:43

Aspergeboeren spreken dit jaar over een slecht seizoen. Het warme weer in het voorjaar zorgde voor meer aanbod van asperges dan vraag.

Dit drukte de prijzen op de veiling. Door het warme kwamen er niet alleen meer asperges, ook splijten de aspergekoppen eerder en werd het witte goud onbruikbaar voor de verkoop.

Zondag was het officieel de laatste dag van het seizoen.

Lagere prijs
"Als we kijken naar de afgelopen vijf jaar, is dit wel het slechtste", zegt aspergeteler Rob van den Beucken uit Helden. "Het aanbod was groot maar de vraag niet. Daardoor moesten we een lagere prijs vragen voor onze asperges op de veiling."

Aan huis verkopen
De kleine telers konden de schade nog enigszins beperken. Doordat veel kleine telers hun asperges ook aan huis verkopen, kunnen zij zelf de prijs bepalen. "Als we alleen asperges verkochten op de veiling, was het geen goed seizoen geweest. De verkoop aan huis heeft ervoor gezorgd dat ons seizoen enigszins goed is geëindigd", zegt aspergeteler Johan Peeters. "We gaan de komende jaren ook niet verder uitbreiden, daar is het niet het moment voor."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen