Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel aanbod, weinig vraag asperges door warm voorjaar

Geplaatst opzondag 24 juni 2018 - 16:43

Aspergeboeren spreken dit jaar over een slecht seizoen. Het warme weer in het voorjaar zorgde voor meer aanbod van asperges dan vraag.

Dit drukte de prijzen op de veiling. Door het warme kwamen er niet alleen meer asperges, ook splijten de aspergekoppen eerder en werd het witte goud onbruikbaar voor de verkoop.

Zondag was het officieel de laatste dag van het seizoen.

Lagere prijs
"Als we kijken naar de afgelopen vijf jaar, is dit wel het slechtste", zegt aspergeteler Rob van den Beucken uit Helden. "Het aanbod was groot maar de vraag niet. Daardoor moesten we een lagere prijs vragen voor onze asperges op de veiling."

Aan huis verkopen
De kleine telers konden de schade nog enigszins beperken. Doordat veel kleine telers hun asperges ook aan huis verkopen, kunnen zij zelf de prijs bepalen. "Als we alleen asperges verkochten op de veiling, was het geen goed seizoen geweest. De verkoop aan huis heeft ervoor gezorgd dat ons seizoen enigszins goed is geëindigd", zegt aspergeteler Johan Peeters. "We gaan de komende jaren ook niet verder uitbreiden, daar is het niet het moment voor."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen