nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)

Wederom coronavirus bij nertsenfokker Ven-Zelderheide

Bij een nertsenfokker in Ven-Zelderheide zijn coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dinsdag.

Stal, megastal
Burgers slepen overheid voor de rechter om stank megastallen

Een groep mensen heeft de overheid voor de rechter gedaagd vanwege de stank die wordt veroorzaakt door megastallen. Ze willen dat de overheid hen beter beschermt tegen de geuroverlast door de intensieve veehouderij en beroepen zich op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Nerts in kooi (stock)
GGD: Nertsenfokkers wel extra testen, veehouders niet

Er worden extra coronatests gedaan bij nertsenhouderijen in het noorden en midden van Limburg.

Koeien stal boerderij boer
Veel coronagevallen Noord-Limburg: 'Veehouderij speelt rol'

De luchtvervuiling door intensieve veehouderij lijkt er een rol bij te spelen dat het coronavirus in Noord-Limburg veel harder toeslaat.

stock koe mest
Stikstofuitstoot Limburgse veehouders verder gedaald

Limburgse veehouders produceerden in 2019 minder stikstof dan een jaar eerder. Vooral boeren met runderen, varkens en kippen stoten minder stikstof uit.

Gedeputeerde Mackus niet verrast door uitspraak rechtbank

Landbouwgedeputeerde Hubert Mackus is niet verrast door de vernietiging van 38 natuurvergunningen door rechtbank Limburg. "Het was te verwachten."

Stikstofzaak: rechtbank haalt streep door 38 vergunningen

De Rechtbank Limburg heeft 38 vergunningen van veehouderijen vernietigd.

Statenvragen na groot onderzoek mestfraude

De inval van justitie bij een mest-adviesbureau in Heythuysen is voor de statenfractie van de Partij voor de Dieren reden om vragen te stellen aan het provinciebestuur.

Varkens vallen door rooster in gierkelder Egchel

Ongeveer 15 varkens zijn in Eghel in een gierkelder gevallen.

Koeien zakken door vloer in Koningslust

Meerdere koeien zijn donderdagavond door een vloer gezakt in Koningslust.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten