Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vechtscheiding leidde tot vuurzee in huis met twee kinderen'

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 6:30

Twee kinderen, een vrouw, een hond, een poes en meerdere vogels zijn bijna het slachtoffer geworden van de gevolgen een vechtscheiding. Dat stelt justitie althans. Richard E. (41) zou brand hebben gesticht in de woning van zijn ex-vrouw in Kerkrade.

Hij bracht daarmee dus meerdere mensen- en dierenlevens in gevaar. Daarvoor moet hij 4,5 jaar de gevangenis in, vindt justitie.

Lees ook: Gezin ontsnapt aan vuurzee: vermoedelijk brandstichting

Benzine in de slaapkamer
De inmiddels in het Brabantse Steenbergen woonachtige Richard zou niet op goede voet leven met zijn ex-vrouw uit Kerkrade. Hij zou zijn ex meermaals hebben bedreigd. Op de dag van de brand, donderdag 19 juli 2018, zou hij in het huis van de vrouw en zijn stiefkinderen zijn geweest. Daar heeft hij volgens justitie motorbenzine in de slaapkamer van één van de kinderen gegooid, om dat vervolgens aan te steken. Een grote brand was het gevolg.

Hamster overleden
Allebei de kinderen van de vrouw waren in de woning ten tijde van het incident. Iedereen kon echter op tijd naar buiten vluchten. Alleen de hamster van het jongste kind overleefde de brand niet. Datzelfde gold voor de woning van de vrouw, gelegen in de Kokelestraat. Het gezin is inmiddels verhuisd. De ex-vrouw eiste maandag in de rechtbank bijna 13.000 euro aan schadevergoeding. Volgens haar advocaat, Sjoerd van Berge Henegouwen, heeft het voorval diepe sporen achtergelaten. "Haar zoontje, toen negen jaar oud, vraagt nog altijd of de brand zijn schuld is."

Afspraak in de buurt
Richard bleef maanden uit handen van de politie, maar werd uiteindelijk toch gearresteerd. Hij stelt dat hij niet in de woning is geweest en dus onschuldig is. Dat zijn telefoon wel in die omgeving is gesignaleerd, heeft volgens de verdachte alles te maken met het feit dat hij een afspraak in de buurt had. Zijn advocaat was maandag niet bereikbaar voor verder commentaar.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen