Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vechtscheiding leidde tot vuurzee in huis met twee kinderen'

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 6:30

Twee kinderen, een vrouw, een hond, een poes en meerdere vogels zijn bijna het slachtoffer geworden van de gevolgen een vechtscheiding. Dat stelt justitie althans. Richard E. (41) zou brand hebben gesticht in de woning van zijn ex-vrouw in Kerkrade.

Hij bracht daarmee dus meerdere mensen- en dierenlevens in gevaar. Daarvoor moet hij 4,5 jaar de gevangenis in, vindt justitie.

Lees ook: Gezin ontsnapt aan vuurzee: vermoedelijk brandstichting

Benzine in de slaapkamer
De inmiddels in het Brabantse Steenbergen woonachtige Richard zou niet op goede voet leven met zijn ex-vrouw uit Kerkrade. Hij zou zijn ex meermaals hebben bedreigd. Op de dag van de brand, donderdag 19 juli 2018, zou hij in het huis van de vrouw en zijn stiefkinderen zijn geweest. Daar heeft hij volgens justitie motorbenzine in de slaapkamer van één van de kinderen gegooid, om dat vervolgens aan te steken. Een grote brand was het gevolg.

Hamster overleden
Allebei de kinderen van de vrouw waren in de woning ten tijde van het incident. Iedereen kon echter op tijd naar buiten vluchten. Alleen de hamster van het jongste kind overleefde de brand niet. Datzelfde gold voor de woning van de vrouw, gelegen in de Kokelestraat. Het gezin is inmiddels verhuisd. De ex-vrouw eiste maandag in de rechtbank bijna 13.000 euro aan schadevergoeding. Volgens haar advocaat, Sjoerd van Berge Henegouwen, heeft het voorval diepe sporen achtergelaten. "Haar zoontje, toen negen jaar oud, vraagt nog altijd of de brand zijn schuld is."

Afspraak in de buurt
Richard bleef maanden uit handen van de politie, maar werd uiteindelijk toch gearresteerd. Hij stelt dat hij niet in de woning is geweest en dus onschuldig is. Dat zijn telefoon wel in die omgeving is gesignaleerd, heeft volgens de verdachte alles te maken met het feit dat hij een afspraak in de buurt had. Zijn advocaat was maandag niet bereikbaar voor verder commentaar.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen