Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vechtscheiding leidde tot vuurzee in huis met twee kinderen'

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 6:30

Twee kinderen, een vrouw, een hond, een poes en meerdere vogels zijn bijna het slachtoffer geworden van de gevolgen een vechtscheiding. Dat stelt justitie althans. Richard E. (41) zou brand hebben gesticht in de woning van zijn ex-vrouw in Kerkrade.

Hij bracht daarmee dus meerdere mensen- en dierenlevens in gevaar. Daarvoor moet hij 4,5 jaar de gevangenis in, vindt justitie.

Lees ook: Gezin ontsnapt aan vuurzee: vermoedelijk brandstichting

Benzine in de slaapkamer
De inmiddels in het Brabantse Steenbergen woonachtige Richard zou niet op goede voet leven met zijn ex-vrouw uit Kerkrade. Hij zou zijn ex meermaals hebben bedreigd. Op de dag van de brand, donderdag 19 juli 2018, zou hij in het huis van de vrouw en zijn stiefkinderen zijn geweest. Daar heeft hij volgens justitie motorbenzine in de slaapkamer van één van de kinderen gegooid, om dat vervolgens aan te steken. Een grote brand was het gevolg.

Hamster overleden
Allebei de kinderen van de vrouw waren in de woning ten tijde van het incident. Iedereen kon echter op tijd naar buiten vluchten. Alleen de hamster van het jongste kind overleefde de brand niet. Datzelfde gold voor de woning van de vrouw, gelegen in de Kokelestraat. Het gezin is inmiddels verhuisd. De ex-vrouw eiste maandag in de rechtbank bijna 13.000 euro aan schadevergoeding. Volgens haar advocaat, Sjoerd van Berge Henegouwen, heeft het voorval diepe sporen achtergelaten. "Haar zoontje, toen negen jaar oud, vraagt nog altijd of de brand zijn schuld is."

Afspraak in de buurt
Richard bleef maanden uit handen van de politie, maar werd uiteindelijk toch gearresteerd. Hij stelt dat hij niet in de woning is geweest en dus onschuldig is. Dat zijn telefoon wel in die omgeving is gesignaleerd, heeft volgens de verdachte alles te maken met het feit dat hij een afspraak in de buurt had. Zijn advocaat was maandag niet bereikbaar voor verder commentaar.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen