Overslaan en naar de inhoud gaan

Vechtpartij na volksmuziek en bekerwedstrijd Roda JC in Veen

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 10:43

Na het KNVB Beker-duel tussen Achilles Veen en eerstedivisionist Roda JC Kerkrade is op het complex van de amateurvereniging een vechtpartij uitgebroken.

Het ging dinsdagavond een halfuurtje na afloop van de voetbalwedstrijd in het Noord-Brabantse dorp mis. Er is (nog) niemand aangehouden.

Hekken
Tientallen mensen waren bij de oproer, die enkele minuten duurde, betrokken. Daarbij werd onder meer met hekken gegooid. De precieze aanleiding voor de vechtpartij, waarbij aanhangers van beide clubs betrokken waren, is onduidelijk.

Veel politie
Na de escalatie was er veel politie op de been op en in de omgeving van sportpark De Hanen Weide. Daarbij werden veel automobilisten op verschillende plaatsen staande gehouden. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er door niemand aangifte is gedaan.

Gemoedelijke sfeer
De sfeer op het sportpark was aanvankelijk gemoedelijk. Zo deden Roda-supporters zich temidden van de Achilles-achterban in de kantine te goed aan een hapje en een drankje. Naast Brabantse volksmuziek werd daarbij ook bijvoorbeeld de klassieker 'Oh Temara' van de Heerlense band Demi-Sec afgespeeld.

Lees ook: Roda JC bekert verder na winst op Achilles

Worsteling
Roda JC won de wedstrijd van hoofdklasser Achilles. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong worstelde, maar kwam boven en trok het duel door goals van Roland Alberg en Chance Simakala met 0-2 naar zich toe. Door de overwinning plaatste de Koempelclub zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts