Overslaan en naar de inhoud gaan

Vechtpartij na volksmuziek en bekerwedstrijd Roda JC in Veen

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 10:43

Na het KNVB Beker-duel tussen Achilles Veen en eerstedivisionist Roda JC Kerkrade is op het complex van de amateurvereniging een vechtpartij uitgebroken.

Het ging dinsdagavond een halfuurtje na afloop van de voetbalwedstrijd in het Noord-Brabantse dorp mis. Er is (nog) niemand aangehouden.

Hekken
Tientallen mensen waren bij de oproer, die enkele minuten duurde, betrokken. Daarbij werd onder meer met hekken gegooid. De precieze aanleiding voor de vechtpartij, waarbij aanhangers van beide clubs betrokken waren, is onduidelijk.

Veel politie
Na de escalatie was er veel politie op de been op en in de omgeving van sportpark De Hanen Weide. Daarbij werden veel automobilisten op verschillende plaatsen staande gehouden. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er door niemand aangifte is gedaan.

Gemoedelijke sfeer
De sfeer op het sportpark was aanvankelijk gemoedelijk. Zo deden Roda-supporters zich temidden van de Achilles-achterban in de kantine te goed aan een hapje en een drankje. Naast Brabantse volksmuziek werd daarbij ook bijvoorbeeld de klassieker 'Oh Temara' van de Heerlense band Demi-Sec afgespeeld.

Lees ook: Roda JC bekert verder na winst op Achilles

Worsteling
Roda JC won de wedstrijd van hoofdklasser Achilles. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong worstelde, maar kwam boven en trok het duel door goals van Roland Alberg en Chance Simakala met 0-2 naar zich toe. Door de overwinning plaatste de Koempelclub zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen