Overslaan en naar de inhoud gaan

Vechtpartij na volksmuziek en bekerwedstrijd Roda JC in Veen

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 10:43

Na het KNVB Beker-duel tussen Achilles Veen en eerstedivisionist Roda JC Kerkrade is op het complex van de amateurvereniging een vechtpartij uitgebroken.

Het ging dinsdagavond een halfuurtje na afloop van de voetbalwedstrijd in het Noord-Brabantse dorp mis. Er is (nog) niemand aangehouden.

Hekken
Tientallen mensen waren bij de oproer, die enkele minuten duurde, betrokken. Daarbij werd onder meer met hekken gegooid. De precieze aanleiding voor de vechtpartij, waarbij aanhangers van beide clubs betrokken waren, is onduidelijk.

Veel politie
Na de escalatie was er veel politie op de been op en in de omgeving van sportpark De Hanen Weide. Daarbij werden veel automobilisten op verschillende plaatsen staande gehouden. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er door niemand aangifte is gedaan.

Gemoedelijke sfeer
De sfeer op het sportpark was aanvankelijk gemoedelijk. Zo deden Roda-supporters zich temidden van de Achilles-achterban in de kantine te goed aan een hapje en een drankje. Naast Brabantse volksmuziek werd daarbij ook bijvoorbeeld de klassieker 'Oh Temara' van de Heerlense band Demi-Sec afgespeeld.

Lees ook: Roda JC bekert verder na winst op Achilles

Worsteling
Roda JC won de wedstrijd van hoofdklasser Achilles. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong worstelde, maar kwam boven en trok het duel door goals van Roland Alberg en Chance Simakala met 0-2 naar zich toe. Door de overwinning plaatste de Koempelclub zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen