Overslaan en naar de inhoud gaan

Vebego neemt Brabants groenbedrijf over

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 12:06

Vebego, het Limburgse moederbedrijf van onder meer de schoonmaakfirma Hago en Alpheios, heeft Brouwers Groenaannemers overgenomen.

Het concern uit Voerendaal krijgt 80 procent van de aandelen in handen van het Brabantse groenbedrijf. De overige 20 procent blijft in handen van de directie.

West-Brabant
Met de overname van Brouwers Groenaannemers wil Vebego ook voet aan de grond krijgen in West-Brabant. Volgens divisiedirecteur Niel Cortenraad wil Vebego met de overname haar positie in groenonderhoud versterken. "De komende tijd blijven we alert op verdere uitbreidingsmogelijkheden van onze groenportefeuille, om daarmee onze groeiambities in deze sector verder gestalte te geven."

Samenwerken
Brouwers Groenaannemers uit De Moer heeft een omzet van 15 miljoen euro. Het verricht advies-, ontwerp-, aanleg- en beheerwerkzaamheden voor particulieren, bedrijven, instellingen en overheden. Er werken 106 mensen. Zij blijven na de overname gewoon in dienst. Brouwers Groenaannemers blijft zelfstandig onder de huidige naam opereren, maar gaat wel intensief samenwerken met andere bedrijven van Vebego.

Vebego
Vebego begon ooit als schoonmaakbedrijf maar is sinds enkele jaren ook actief in groenonderhoud, facilitaire dienstverlening en de gezondheidszorg. Het familiebedrijf is actief in vier landen met 102 bedrijven en joint ventures. In totaal werken er ruim 25.0000 medewerkers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen