Overslaan en naar de inhoud gaan

Vebego herstelt zich en gaat fors investeren

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 11:00

Vebego, het Limburgse moederbedrijf van onder meer de schoonmaakfirma Hago en Alpheios, kan over het jaar 2017 positieve cijfers overleggen.

Het in Voerendaal opgerichte bedrijf, een van de grootste werkgevers van Limburg, zag de omzet met 3,9 procent groeien. Vebego is vooral actief in de schoonmaakbranche en de zorg.

832,5 miljoen euro
​Vebego had in 2017 een totale omzet van 832,5 miljoen euro. Wanneer ook de joint ventures waaraan Vebego deelneemt worden meegerekend, gaat het zelfs om een omzet van 1,09 miljard euro. Het bedrijfsresultaat van de firma liet bovendien een stijgende lijn zien: waar dat in 2016 nog 4,2 miljoen euro bedroeg, noteert Vebego over 2017 een winst van 12,7 miljoen euro.

Conform verwachtingen
"De resultaten zijn conform onze verwachtingen. Vrijwel alle activiteiten van
Vebego-bedrijven in Nederland kenden een positieve omzetontwikkeling", zegt CEO Ronald Goedmakers, die desondanks niet helemaal tevreden is. "Na het mindere jaar 2016 zien we een positief herstel, maar het resultaat voldoet nog niet aan onze ambities."

Fors investeren
Het bedrijf is van plan dit jaar fors te investeren in IT, versterking van het management, scholing van personeel en overnames van bedrijvende eigen organisatie. Goedmakers denkt dat daarmee de omzet weliswaar opnieuw zal groeien, maar dat de winst ten opzichte van 2017 lager zal uitvallen. "Pas volgend jaar zien we waarschijnlijk de eerste, positieve resultaten."

Toekomstbestendiger
Volgens Goedmakers zijn de investeringen nodig om het bedrijf toekomstbestendiger te maken. "We hebben grote plannen op het gebied van werk en zorg. Die willen we deels realiseren vanuit de huidige organisatie, maar ook door acquisities en investeringen in nieuwe activiteiten en verdienmodellen." De topman wil ook dat de vele bedrijven, die onder Vebego vallen, beter gaan samenwerken en meer kennis gaan delen.

101 bedrijven
​Vebego bestaat dit jaar 75 jaar en heeft in totaal 101 bedrijven en 49 joint ventures in vier landen. Er staan zo'n 35.000 medewerkers onder contract.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen