Overslaan en naar de inhoud gaan

Vebego herstelt zich en gaat fors investeren

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 11:00

Vebego, het Limburgse moederbedrijf van onder meer de schoonmaakfirma Hago en Alpheios, kan over het jaar 2017 positieve cijfers overleggen.

Het in Voerendaal opgerichte bedrijf, een van de grootste werkgevers van Limburg, zag de omzet met 3,9 procent groeien. Vebego is vooral actief in de schoonmaakbranche en de zorg.

832,5 miljoen euro
​Vebego had in 2017 een totale omzet van 832,5 miljoen euro. Wanneer ook de joint ventures waaraan Vebego deelneemt worden meegerekend, gaat het zelfs om een omzet van 1,09 miljard euro. Het bedrijfsresultaat van de firma liet bovendien een stijgende lijn zien: waar dat in 2016 nog 4,2 miljoen euro bedroeg, noteert Vebego over 2017 een winst van 12,7 miljoen euro.

Conform verwachtingen
"De resultaten zijn conform onze verwachtingen. Vrijwel alle activiteiten van
Vebego-bedrijven in Nederland kenden een positieve omzetontwikkeling", zegt CEO Ronald Goedmakers, die desondanks niet helemaal tevreden is. "Na het mindere jaar 2016 zien we een positief herstel, maar het resultaat voldoet nog niet aan onze ambities."

Fors investeren
Het bedrijf is van plan dit jaar fors te investeren in IT, versterking van het management, scholing van personeel en overnames van bedrijvende eigen organisatie. Goedmakers denkt dat daarmee de omzet weliswaar opnieuw zal groeien, maar dat de winst ten opzichte van 2017 lager zal uitvallen. "Pas volgend jaar zien we waarschijnlijk de eerste, positieve resultaten."

Toekomstbestendiger
Volgens Goedmakers zijn de investeringen nodig om het bedrijf toekomstbestendiger te maken. "We hebben grote plannen op het gebied van werk en zorg. Die willen we deels realiseren vanuit de huidige organisatie, maar ook door acquisities en investeringen in nieuwe activiteiten en verdienmodellen." De topman wil ook dat de vele bedrijven, die onder Vebego vallen, beter gaan samenwerken en meer kennis gaan delen.

101 bedrijven
​Vebego bestaat dit jaar 75 jaar en heeft in totaal 101 bedrijven en 49 joint ventures in vier landen. Er staan zo'n 35.000 medewerkers onder contract.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen