Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 13:27

VDL gaat miljoenen investeren in het voormalige Componenta. Ook verwacht het bedrijf dat de werkgelegenheid groeit bij de metaalgieterijen.

Dat heeft topman Willem van der Leegte gezegd.

Overname
VDL nam de bedrijven in Weert en Hoenbroek begin dit jaar over. De vestigingen gaan verder onder de naam VDL Castings Heerlen en Weert. Volgens de topman zijn de investeringen nodig omdat de fabrieken verouderd zijn. VDL wil onder meer robots gaan inzetten om de productie efficiënter te maken.

Meer personeel
Op dit moment werken 135 mensen bij VDL Castings in Weert en Hoensbroek. Dat aantal zal volgens Van der Leegte in de komende maanden toenemen. "De vraag is nu nog niet groot. Dat komt omdat de klanten tijdens het faillissement een grote voorraad hebben aangelegd." Van der Leegte denkt dat de vraag naar producten de komende tijd zal toenemen. VDL hoopt dat aan het einde van dit jaar plek is voor ruim 300 man in de ijzergieterijen.

Onderdelen
De ijzergieterijen maken onder meer onderdelen voor Volvo, MAN, Caterpillar en Scania. Daarnaast zal ook VDL onderdelen gaan bestellen bij Castings voor bijvoorbeeld de bus-divisie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

componenta
VDL overname-kandidaat Componenta
Doorstart van Componenta is formeel afgerond
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Vakbond De Unie 'voorzichtig blij' over Componenta
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen