Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 13:27

VDL gaat miljoenen investeren in het voormalige Componenta. Ook verwacht het bedrijf dat de werkgelegenheid groeit bij de metaalgieterijen.

Dat heeft topman Willem van der Leegte gezegd.

Overname
VDL nam de bedrijven in Weert en Hoenbroek begin dit jaar over. De vestigingen gaan verder onder de naam VDL Castings Heerlen en Weert. Volgens de topman zijn de investeringen nodig omdat de fabrieken verouderd zijn. VDL wil onder meer robots gaan inzetten om de productie efficiënter te maken.

Meer personeel
Op dit moment werken 135 mensen bij VDL Castings in Weert en Hoensbroek. Dat aantal zal volgens Van der Leegte in de komende maanden toenemen. "De vraag is nu nog niet groot. Dat komt omdat de klanten tijdens het faillissement een grote voorraad hebben aangelegd." Van der Leegte denkt dat de vraag naar producten de komende tijd zal toenemen. VDL hoopt dat aan het einde van dit jaar plek is voor ruim 300 man in de ijzergieterijen.

Onderdelen
De ijzergieterijen maken onder meer onderdelen voor Volvo, MAN, Caterpillar en Scania. Daarnaast zal ook VDL onderdelen gaan bestellen bij Castings voor bijvoorbeeld de bus-divisie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

componenta
VDL overname-kandidaat Componenta
Doorstart van Componenta is formeel afgerond
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Vakbond De Unie 'voorzichtig blij' over Componenta
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen