Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 13:27

VDL gaat miljoenen investeren in het voormalige Componenta. Ook verwacht het bedrijf dat de werkgelegenheid groeit bij de metaalgieterijen.

Dat heeft topman Willem van der Leegte gezegd.

Overname
VDL nam de bedrijven in Weert en Hoenbroek begin dit jaar over. De vestigingen gaan verder onder de naam VDL Castings Heerlen en Weert. Volgens de topman zijn de investeringen nodig omdat de fabrieken verouderd zijn. VDL wil onder meer robots gaan inzetten om de productie efficiënter te maken.

Meer personeel
Op dit moment werken 135 mensen bij VDL Castings in Weert en Hoensbroek. Dat aantal zal volgens Van der Leegte in de komende maanden toenemen. "De vraag is nu nog niet groot. Dat komt omdat de klanten tijdens het faillissement een grote voorraad hebben aangelegd." Van der Leegte denkt dat de vraag naar producten de komende tijd zal toenemen. VDL hoopt dat aan het einde van dit jaar plek is voor ruim 300 man in de ijzergieterijen.

Onderdelen
De ijzergieterijen maken onder meer onderdelen voor Volvo, MAN, Caterpillar en Scania. Daarnaast zal ook VDL onderdelen gaan bestellen bij Castings voor bijvoorbeeld de bus-divisie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

componenta
VDL overname-kandidaat Componenta
Doorstart van Componenta is formeel afgerond
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Vakbond De Unie 'voorzichtig blij' over Componenta
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen