Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL Nedcar voelt dalende populariteit Mini

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 17:51

BMW heeft een topjaar achter de rug. Maar niet dankzij Mini. Het merk dat onder andere in Born wordt geproduceerd, zag de verkopen met 4,1 procent dalen naar ruim 346.000 stuks in 2019. BMW en Rolls-Royce deden het wel goed.

Uit de jaarcijfers van het Duitse concern blijkt dat vooral de verkoop van Mini in december fors terug viel. Met 17 procent. De tegenvallende verkoopcijfers zijn geen verrassing. Niet voor niets moest VDL Nedcar de productie vorig jaar tot twee keer toe inkrimpen. Daardoor verloren in totaal 1.700 flexwerkers hun baan. Er werken nu nog zo’n 5.000 mensen.

Plug-in Hybride
Bij VDL Nedcar worden de Mini Countryman, Mini Hatch, Mini Cabrio en BMW X1 geproduceerd. Hoeveel auto's van ieder model is geproduceerd, is niet bekend. Wel liet de Duitse autobouwer weten dat de verkoop van de plug-in hybride van BMW Countryman met ruim 28 procent is toegenomen. Daarvan werden vorig jaar wereldwijd bijna 17.000 verkocht.

Lees ook: VDL Nedcar schrapt 700 uitzendbanen

Voor de volledige elektrische Mini, die eind 2019 op de markt kwam, hebben al 90.000 mensen wereldwijd ingetekend. BMW wil zich meer richten op elektrische modellen.

BMW X1
Of VDL Nedcar in de komende jaren Mini's blijft bouwen, is nog niet bekend. Wel maakte VDL eerder bekend dat het ook na 2022/2023 de BMW X1 blijft produceren.

Lees ook: Belangrijke deal: VDL Nedcar blijft BMW X1 produceren

Topjaar
Ondanks de tegenvallende verkopen van Mini, heeft BMW toch een topjaar achter de rug. Het concern verkocht ruim 2,5 miljoen auto's. Een stijging van 1,2 procent. Het merk zag onder andere de verkoop van elektrische auto's fors toenemen. Het verkocht bijna 146.000 volledig elektrische of hybride auto's.

BMW is het moederconcern van BMW, Mini en Rolls Royce.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen