Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL Nedcar van start na extra vakantieweek door chiptekort

Geplaatst opvrijdag 27 augustus 2021 - 13:49

Autofabriek VDL Nedcar start de productie van BMW's en Mini's maandag weer op.

Eigenlijk zou de fabriek deze week weer gaan draaien na de zomervakantie, maar chiptekorten dwongen het bedrijf die heropening uit te stellen.

Lees ook: Gebrek aan computerchips legt productie VDL Nedcar stil

Schaarste aan halfgeleiders is een groot probleem in de auto-industrie. Tekorten dwongen VDL Nedcar, dat voor BMW auto's in elkaar zet, al eerder dit jaar de productie te staken. Een woordvoerder van moederbedrijf VDL zegt dat de toevoer van componenten de komende tijd waarschijnlijk nog onzeker blijft. Het bedrijf kan vooralsnog slechts een week vooruitkijken voor wat betreft de levering van materialen.

Autofabrieken plat
Vrijwel alle grote merken hebben moeten snijden in de productiecapaciteit omdat er te weinig chips voorhanden waren. Daimler, het Duitse moederbedrijf van Mercedes, verlengt volgende week zijn regeling waarbij medewerkers van stilgelegde fabrieken in Duitsland en Hongarije met verlof moeten. In Duitsland vult de overheid de salarissen dan aan via een vorm van deeltijd-WW.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen