Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VDL Nedcar-topman opgelucht: 'Krijgen BMW op bezoek'

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 22:33

De topman van VDL Nedcar is, niet geheel verrassend, blij en opgelucht over het feit dat de rechter een naderende staking heeft verboden. Een afgevaardigde van automerk BMW komt binnenkort op bezoek en een staking zou niet best zijn voor het imago.

Dat vertelt CEO Paul van Vuuren in gesprek met L1.

Lees ook: Rechtbank verbiedt staking bij VDL Nedcar

Betrouwbare leverancier
VDL Nedcar staat er goed op bij BMW en dat wil de fabrikant graag zo houden. "Het is heel belangrijk dat we morgen en overmorgen gewoon kunnen produceren. Dat we op het eind van deze maand de groenscore, zoals we dat noemen, echt vasthouden", begint Van Vuuren. "We krijgen begin februari iemand van de raad van bestuur van BMW op bezoek. Het is heel belangrijk om dan het imago van goede, betrouwbare leverancier te kunnen bevestigen met deze scores. Daar gaat het ons om."

Vechten voor werknemers
Van Vuuren benadrukt dat goede sier bij BMW ook goed nieuws betekent voor de medewerkers van VDL Nedcar, daar BMW de belangrijkste klant van de fabrikant is. "Dat is belangrijk voor onze mensen. En daar vechten we voor, om werkgelegenheid vast te houden in onze regio."

Nieuwe cao
Dat diezelfde werknemers niet kunnen staken door het verbod van de rechter, steekt Hans Wijers. De FNV-vakbondsbestuurder is erg teleurgesteld. "In die zin dat de rechter in mijn ogen onvoldoende het grondrecht van werknemers voor ogen heeft om te gaan staken", zegt Wijers. "Het zijn onze leden die bepaald hebben dat we actie moeten voeren voor een nieuwe cao en dat wordt hen nu verboden."

Een woordvoerder van CNV Vakmensen laat weten dat de vakbond verbaasd is. "We zullen de uitspraak goed bestuderen en zeker de mogelijkheden onderzoeken van een bodemprocedure. Want dit is in feite een inperking van het stakingsrecht."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen