Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VDL Nedcar-topman opgelucht: 'Krijgen BMW op bezoek'

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 22:33

De topman van VDL Nedcar is, niet geheel verrassend, blij en opgelucht over het feit dat de rechter een naderende staking heeft verboden. Een afgevaardigde van automerk BMW komt binnenkort op bezoek en een staking zou niet best zijn voor het imago.

Dat vertelt CEO Paul van Vuuren in gesprek met L1.

Lees ook: Rechtbank verbiedt staking bij VDL Nedcar

Betrouwbare leverancier
VDL Nedcar staat er goed op bij BMW en dat wil de fabrikant graag zo houden. "Het is heel belangrijk dat we morgen en overmorgen gewoon kunnen produceren. Dat we op het eind van deze maand de groenscore, zoals we dat noemen, echt vasthouden", begint Van Vuuren. "We krijgen begin februari iemand van de raad van bestuur van BMW op bezoek. Het is heel belangrijk om dan het imago van goede, betrouwbare leverancier te kunnen bevestigen met deze scores. Daar gaat het ons om."

Vechten voor werknemers
Van Vuuren benadrukt dat goede sier bij BMW ook goed nieuws betekent voor de medewerkers van VDL Nedcar, daar BMW de belangrijkste klant van de fabrikant is. "Dat is belangrijk voor onze mensen. En daar vechten we voor, om werkgelegenheid vast te houden in onze regio."

Nieuwe cao
Dat diezelfde werknemers niet kunnen staken door het verbod van de rechter, steekt Hans Wijers. De FNV-vakbondsbestuurder is erg teleurgesteld. "In die zin dat de rechter in mijn ogen onvoldoende het grondrecht van werknemers voor ogen heeft om te gaan staken", zegt Wijers. "Het zijn onze leden die bepaald hebben dat we actie moeten voeren voor een nieuwe cao en dat wordt hen nu verboden."

Een woordvoerder van CNV Vakmensen laat weten dat de vakbond verbaasd is. "We zullen de uitspraak goed bestuderen en zeker de mogelijkheden onderzoeken van een bodemprocedure. Want dit is in feite een inperking van het stakingsrecht."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen