Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VDL Nedcar-topman opgelucht: 'Krijgen BMW op bezoek'

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 22:33

De topman van VDL Nedcar is, niet geheel verrassend, blij en opgelucht over het feit dat de rechter een naderende staking heeft verboden. Een afgevaardigde van automerk BMW komt binnenkort op bezoek en een staking zou niet best zijn voor het imago.

Dat vertelt CEO Paul van Vuuren in gesprek met L1.

Lees ook: Rechtbank verbiedt staking bij VDL Nedcar

Betrouwbare leverancier
VDL Nedcar staat er goed op bij BMW en dat wil de fabrikant graag zo houden. "Het is heel belangrijk dat we morgen en overmorgen gewoon kunnen produceren. Dat we op het eind van deze maand de groenscore, zoals we dat noemen, echt vasthouden", begint Van Vuuren. "We krijgen begin februari iemand van de raad van bestuur van BMW op bezoek. Het is heel belangrijk om dan het imago van goede, betrouwbare leverancier te kunnen bevestigen met deze scores. Daar gaat het ons om."

Vechten voor werknemers
Van Vuuren benadrukt dat goede sier bij BMW ook goed nieuws betekent voor de medewerkers van VDL Nedcar, daar BMW de belangrijkste klant van de fabrikant is. "Dat is belangrijk voor onze mensen. En daar vechten we voor, om werkgelegenheid vast te houden in onze regio."

Nieuwe cao
Dat diezelfde werknemers niet kunnen staken door het verbod van de rechter, steekt Hans Wijers. De FNV-vakbondsbestuurder is erg teleurgesteld. "In die zin dat de rechter in mijn ogen onvoldoende het grondrecht van werknemers voor ogen heeft om te gaan staken", zegt Wijers. "Het zijn onze leden die bepaald hebben dat we actie moeten voeren voor een nieuwe cao en dat wordt hen nu verboden."

Een woordvoerder van CNV Vakmensen laat weten dat de vakbond verbaasd is. "We zullen de uitspraak goed bestuderen en zeker de mogelijkheden onderzoeken van een bodemprocedure. Want dit is in feite een inperking van het stakingsrecht."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen