Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL Nedcar spreekt met nieuwe opdrachtgevers: blik op China

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2020 - 17:39

Autofabrikant VDL Nedcar in Born heeft in de zoektocht naar nieuwe klanten de ogen nadrukkelijk op China gericht. Dat zegt directeur Paul van Vuuren donderdag in L1mburg Centraal.

Op 17 juni kwam naar buiten dat BMW van haar langlopend contract met de fabrikant in Born af wil. BMW wil in 2023 stoppen met de productie van de X1 in Born, terwijl de contractuele afspraak hierover loopt tot 2030.

Lees ook: BMW wil van contract Nedcar af: banen op de tocht

Vergevorderd
Met welke klanten hij praat, wil Van Vuuren niet zeggen. Wel geeft hij aan dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn. Nedcar denkt een goede partij te zijn voor de Chinezen gezien de kwaliteit die in de autofabriek wordt afgeleverd, zegt de directeur.

Nieuw contract
De drie mini-modellen worden wel in Born tot 2023 gebouwd. Het is voor Van Vuuren nu zaak om na 2023 een nieuw contract met BMW vast te leggen. Nedcar is hoopvol dat dat lukt, zeker ook omdat moederbedrijf VDL achter Nedcar staat.

Nieuwe opdrachtgevers
Om minder afhankelijk te zijn van BMW aast Nedcar naar nieuwe opdrachtgevers. Zeker als de uitbreiding van het terrein klaar is, kan de autofabrikant twee of drie nieuwe opdrachtgevers faciliteren.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen