Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL Nedcar spreekt met nieuwe opdrachtgevers: blik op China

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2020 - 17:39

Autofabrikant VDL Nedcar in Born heeft in de zoektocht naar nieuwe klanten de ogen nadrukkelijk op China gericht. Dat zegt directeur Paul van Vuuren donderdag in L1mburg Centraal.

Op 17 juni kwam naar buiten dat BMW van haar langlopend contract met de fabrikant in Born af wil. BMW wil in 2023 stoppen met de productie van de X1 in Born, terwijl de contractuele afspraak hierover loopt tot 2030.

Lees ook: BMW wil van contract Nedcar af: banen op de tocht

Vergevorderd
Met welke klanten hij praat, wil Van Vuuren niet zeggen. Wel geeft hij aan dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn. Nedcar denkt een goede partij te zijn voor de Chinezen gezien de kwaliteit die in de autofabriek wordt afgeleverd, zegt de directeur.

Nieuw contract
De drie mini-modellen worden wel in Born tot 2023 gebouwd. Het is voor Van Vuuren nu zaak om na 2023 een nieuw contract met BMW vast te leggen. Nedcar is hoopvol dat dat lukt, zeker ook omdat moederbedrijf VDL achter Nedcar staat.

Nieuwe opdrachtgevers
Om minder afhankelijk te zijn van BMW aast Nedcar naar nieuwe opdrachtgevers. Zeker als de uitbreiding van het terrein klaar is, kan de autofabrikant twee of drie nieuwe opdrachtgevers faciliteren.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen