Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL Nedcar: 'Nog niet duidelijk hoeveel banen verdwijnen'

Geplaatst opdonderdag 4 oktober 2018 - 10:57

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen bij VDL Nedcar moeten vertrekken.

Dat zegt woordvoerder Miel Timmers van VDL. Het bedrijf zegt nog steeds in gesprek te zijn met BMW over de productieaantallen voor 2019 en verder. "Pas dan weten we waar we aan toe zijn."

Gesprekken
De Limburger meldde woensdagavond dat bij
Nedcar 1000 banen op de tocht staan. Volgens de zegsman hangt alles af van de gesprekken met BMW. "We rekenen nu alle scenario’s door. Maar pas als we de juiste aantallen weten, kunnen we duidelijkheid geven."

Lees ook: 'Grote kaalslag bij Nedcar: 1000 banen verdwijnen'

Productie
Bij Nedcar werken nu zo'n 7000 mensen. BMW gaf vorige week nog een winstwaarschuwing omdat de verkopen tegenvielen. Daarom schroefde het bedrijf al eerder de productie bij Nedcar terug. De verwachting is dat Nedcar volgend jaar minder orders zal krijgen. Het bedrijf produceert dit jaar zo'n 220.000 Mini's en BMW's.

Lees ook: Grote onduidelijkheid over ontslaggolf bij VDL Nedcar

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen