Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL Nedcar kent 'uitstekend' eerste halfjaar

Geplaatst opdinsdag 1 september 2015 - 14:39

Het industriƫle concern VDL Groep uit Eindhoven heeft een 'uitstekend eerste halfjaar' achter de rug. Vooral bij autofabriek VDL Nedcar in Born, een onderdeel van VDL, werd een stuk meer omzet gedraaid.

VDL zag de totale opbrengsten met bijna een vijfde toenemen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, werd dinsdag bekendgemaakt. De groepsomzet kwam uit op ruim 1,3 miljard euro, tegen ongeveer 1,1 miljard euro een jaar terug.

Nedcar
Nedcar, dat vorige zomer feestelijk werd heropend door koning Willem-Alexander, was goed voor een omzet van 453 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2014 was dat nog 242 miljoen. In de Limburgse fabriek worden Mini's in elkaar gezet, in opdracht van de Duitse autofabrikant BMW.

Lees ook: Mini verkoopt 45 procent meer auto's dan vorig jaar

Lichte stijging
Ook andere divisies van VDL kenden een omzet groei. Groepsbreed zag het concern de winst licht stijgen. Het resultaat na belasting over de eerste zes maanden klom op jaarbasis van 57,7 miljoen naar 59,5 miljoen euro.

VDL liet verder weten goede verwachtingen te hebben voor het tweede halfjaar. De orderportefeuille dikte afgelopen maanden verder aan. De onderneming rekent voor 2015 op een lichte toename van de omzet en de nettowinst.

Bij VDL werken ruim 10.000 mensen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opnieuw recordcijfers voor VDL Groep
Omzet VDL omhoog, winst omlaag door stakingen
Concreet voorstel om Tesla-productie naar Limburg te halen
VDL Nedcar heeft interesse in Tesla-productie
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen