Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VDL Nedcar kent 'uitstekend' eerste halfjaar

Geplaatst opdinsdag 1 september 2015 - 14:39

Het industriële concern VDL Groep uit Eindhoven heeft een 'uitstekend eerste halfjaar' achter de rug. Vooral bij autofabriek VDL Nedcar in Born, een onderdeel van VDL, werd een stuk meer omzet gedraaid.

VDL zag de totale opbrengsten met bijna een vijfde toenemen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, werd dinsdag bekendgemaakt. De groepsomzet kwam uit op ruim 1,3 miljard euro, tegen ongeveer 1,1 miljard euro een jaar terug.

Nedcar
Nedcar, dat vorige zomer feestelijk werd heropend door koning Willem-Alexander, was goed voor een omzet van 453 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2014 was dat nog 242 miljoen. In de Limburgse fabriek worden Mini's in elkaar gezet, in opdracht van de Duitse autofabrikant BMW.

Lees ook: Mini verkoopt 45 procent meer auto's dan vorig jaar

Lichte stijging
Ook andere divisies van VDL kenden een omzet groei. Groepsbreed zag het concern de winst licht stijgen. Het resultaat na belasting over de eerste zes maanden klom op jaarbasis van 57,7 miljoen naar 59,5 miljoen euro.

VDL liet verder weten goede verwachtingen te hebben voor het tweede halfjaar. De orderportefeuille dikte afgelopen maanden verder aan. De onderneming rekent voor 2015 op een lichte toename van de omzet en de nettowinst.

Bij VDL werken ruim 10.000 mensen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw recordcijfers voor VDL Groep
Omzet VDL omhoog, winst omlaag door stakingen
Concreet voorstel om Tesla-productie naar Limburg te halen
VDL Nedcar heeft interesse in Tesla-productie
Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen