Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL Nedcar is in gesprek met tweede opdrachtgever

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 20:29

VDL Nedcar, de provincie en de gemeente Sittard-Geleen gaan gas geven. Nu de autofabrikant in gesprek is met een mogelijk tweede opdrachtgever naast BMW/Mini, heeft de bouw van een nieuwe lasstraat (carrosseriebouw) absolute topprioriteit.

"Als straks de contractonderhandelingen beginnen, wil ik niet gehinderd worden door allerlei procedures", zegt Nedcar-directeur Joost Govaarts.

80.000 vierkante meter
Hij heeft de overheden gevraagd om alvast alle benodigde ruimtelijk-planologische voorbereiding te treffen. Omdat de huidige fabriek met het BMW-contract voor de productie van Mini’s vrijwel vol zit, moet de nieuwe hal met een vloeroppervlak van circa 80.000 vierkante meter rond 2019 landen op Pasveld. Dat is het gebied tussen de Nedcarfabriek, de A2 en kasteel Wolfrath.

Aanleg van spoorlijn
Vanwege de verwachte productiegroei zou ook snel gestart moeten worden met de voorbereidingen voor de aanleg van een spoorlijn aan de oostzijde van de fabriek. Dit met als doel om de geproduceerde auto’s ook per spoor (goedkoper en milieuvriendelijker) te kunnen transporteren. Dat is althans een van de belangrijkste aanbevelingen in de Verkenningsnota Uitbreiding VDL van Buck Consultants (BCI), in opdracht van provincie en gemeente. Omdat met de procedures voor de aanleg van een spoor zeker vijf jaar gemoeid zijn, adviseert BCI om met ProRail al de planvoorbereiding te starten.

10.000 arbeidsplaatsen
In de studie van BCI naar de ruimtebehoefte van VDL Nedcar is uitgegaan van een maximum groei-scenario van 400.000 geproduceerde auto’s in 2023/2024 en een werkgelegenheid van 10.000 arbeidsplaatsen. Hoe de groei op termijn daadwerkelijk uitpakt is mogelijk te voorspellen. Om straks zo slagvaardig mogelijk te kunnen opereren en anticiperen op groei, heeft VDL Nedcar hoog ingezet.

Lees ook: 'VDL zoekt actief naar nieuwe opdrachtgevers Nedcar'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL Nedcar heeft interesse in Tesla-productie
Omzetstijging VDL vooral dankzij 'Born'
Succes VDL-Nedcar verbaast Maxime Verhagen
VDL Nedcar
Rijk draagt 10 miljoen euro bij aan spoorlijn Nedcar
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen