Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL koopt kasteel Wolfrath Born voor dik 'n miljoen

Geplaatst opvrijdag 30 januari 2015 - 6:54

VDL heeft kasteel Wolfrath in Born voor 1,1 miljoen euro gekocht.

De bedoeling is het rijksmonumentale kasteel, op een steenworp van autofabriek VDL Nedcar, te gebruiken als gastenverblijf en voor promotie-doeleinden.

Buitenlandse gasten
VDL wil het kasteel opknappen, zodat het kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld bijeenkomsten met klanten van Nedcar. Buitenlandse gasten van de autofabriek moeten er op termijn ook kunnen logeren.

Woordvoerster Carolien van der Leegte van VDL zegt dat de renovatie van Wolfrath een zogeheten leerproject wordt. "Er lopen op dit moment gesprekken met een aantal technische opleidingen en sociale werkplaatsen. Het gebouw moet in ere worden hersteld en daar betrekken we graag de samenleving bij."

Gerucht
Het gerucht dat president-directeur Wim van der Leegte van VDL op Wolfrath zou gaan wonen, klopt volgens de VDL-woordvoerster niet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL-baas geëerd voor staat van dienst in bedrijfsleven
Wim van der Leegte wordt commissaris bij VDL
NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
Vertrek Van der Leegte geen verrassing voor bonden
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen