Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL koopt kasteel Wolfrath Born voor dik 'n miljoen

Geplaatst opvrijdag 30 januari 2015 - 6:54

VDL heeft kasteel Wolfrath in Born voor 1,1 miljoen euro gekocht.

De bedoeling is het rijksmonumentale kasteel, op een steenworp van autofabriek VDL Nedcar, te gebruiken als gastenverblijf en voor promotie-doeleinden.

Buitenlandse gasten
VDL wil het kasteel opknappen, zodat het kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld bijeenkomsten met klanten van Nedcar. Buitenlandse gasten van de autofabriek moeten er op termijn ook kunnen logeren.

Woordvoerster Carolien van der Leegte van VDL zegt dat de renovatie van Wolfrath een zogeheten leerproject wordt. "Er lopen op dit moment gesprekken met een aantal technische opleidingen en sociale werkplaatsen. Het gebouw moet in ere worden hersteld en daar betrekken we graag de samenleving bij."

Gerucht
Het gerucht dat president-directeur Wim van der Leegte van VDL op Wolfrath zou gaan wonen, klopt volgens de VDL-woordvoerster niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

VDL-baas geëerd voor staat van dienst in bedrijfsleven
Wim van der Leegte wordt commissaris bij VDL
NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
Vertrek Van der Leegte geen verrassing voor bonden
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen