Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL: 'Intensiever op zoek naar tweede klant Nedcar'

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 17:00

VDL gaat de zoektocht naar een tweede klant voor Nedcar opvoeren. Op die manier wil het bedrijf minder afhankelijk worden van BMW.

Dat zegt VDL-bestuursvoorzitter Willem van der Leegte.

Enige opdrachtgever
De Duitse autobouwer is op dit moment de enige opdrachtgever van Nedcar. Sinds de overname van de autofabriek in 2012 liet VDL al weten graag een tweede merk aan zich te binden. Door de drukte werd die zoektocht snel op een laag pitje gezet. “We groeiden zo hard met BMW. Toen was er gewoon geen tijd voor”, zegt Van der Leegte.

Elektrisch
Het bedrijf ziet nu kansen voor Nedcar. Vooral omdat VDL ook ervaring heeft met elektrisch rijden; het maakt al elektrische bussen en vrachtauto’s. De namen van Honda en Nissan zijn al regelmatig gevallen. Die willen uit angst voor de Brexit de productie van auto’s verplaatsen van Groot-Brittannië naar het Europese vastenland. Op specifieke namen wilde Van der Leegte niet ingaan: “We praten met iedereen.”

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen