Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL heeft geen boodschap aan nieuwe klachten over ME-bus

Geplaatst opdonderdag 27 december 2018 - 15:10

Ondanks opgelaaide kritiek vanuit de Amsterdamse politie ziet VDL Bus & Coach vooralsnog geen reden om te twijfelen aan de kwaliteit van de door hen geproduceerde ME-bussen.

De nieuwe busjes vertonen volgens de Amsterdamse politie zóveel gebreken dat zij weigeren ermee te rijden.

Twijfels
De voertuigen van de Mobiele Eenheid rolden vorig jaar van de band bij VDL Bus & Coach in Venlo.
Er zijn in de hoofdstad twijfels of de aanschaf van de voertuigen, waar 40 miljoen euro mee is gemoeid, een slimme keuze is geweest, schrijft het AD.

'Geen klachten gekregen'
In gesprek met L1 laat VDL weten dat de busjes desondanks aan alle eisen voldoen. "Mercedes-Benz is onze klant en vanuit die hoek hebben we nog geen klachten gekregen. Mocht dat wel zo zijn, kijken we of we zaken nog aan moeten passen."

Bezwaren
De Amsterdamse politie had elf klachten. Het korps klaagt onder meer over de remmen van de busjes en over de brandveiligheid bij rellen. Daarnaast zou er te weinig ruimte zijn om beschermende kleding aan te trekken. Ook is er volgens de Amsterdamse politie iets mis met het ventilatiekanaal. Daar zouden mensen iets door naar binnen kunnen doen. De Amsterdamse politie weigert vooralsnog met de door VDL geproduceerde busjes de straat op te gaan.

Eén klacht wordt verder onderzocht
De landelijke eenheid van de politie laat in een reactie weten naar alle klachten gekeken te hebben. "We hebben onderzoek laten doen en daaruit is gebleken dat de busjes aan alle eisen voldoen. Alleen het euvel van de ventilatiekanalen wordt nu nader onderzocht."

Automatisch opengaan
Amsterdamse agenten zouden volgens het AD aangegeven hebben dat de zijramen automatisch opengaan wanneer er aan de wagen wordt geschud. Die klacht is niet bekend bij de landelijke eenheid.

Vorig jaar waren er ook al klachten over de nieuwe busjes. In totaal is er 90.000 euro uitgegeven om de nieuw geleverde ME-busjes achteraf aan te passen.

Lees ook: Nieuwe Venlose ME-bussen blijken rammelbakken

Foto: Manuel den Braber

Flexibeler alternatief
De witte Mercedesbus werd in 2016 gepresenteerd als een flexibeler alternatief voor de blauwe bus waarin de Mobiele Eenheid (ME) zich al jaren verplaatst. De politie koos bewust voor een kleinere bus, zodat die met een normaal B-rijbewijs kan worden bestuurd.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen