Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL heeft geen boodschap aan nieuwe klachten over ME-bus

Geplaatst opdonderdag 27 december 2018 - 15:10

Ondanks opgelaaide kritiek vanuit de Amsterdamse politie ziet VDL Bus & Coach vooralsnog geen reden om te twijfelen aan de kwaliteit van de door hen geproduceerde ME-bussen.

De nieuwe busjes vertonen volgens de Amsterdamse politie zóveel gebreken dat zij weigeren ermee te rijden.

Twijfels
De voertuigen van de Mobiele Eenheid rolden vorig jaar van de band bij VDL Bus & Coach in Venlo.
Er zijn in de hoofdstad twijfels of de aanschaf van de voertuigen, waar 40 miljoen euro mee is gemoeid, een slimme keuze is geweest, schrijft het AD.

'Geen klachten gekregen'
In gesprek met L1 laat VDL weten dat de busjes desondanks aan alle eisen voldoen. "Mercedes-Benz is onze klant en vanuit die hoek hebben we nog geen klachten gekregen. Mocht dat wel zo zijn, kijken we of we zaken nog aan moeten passen."

Bezwaren
De Amsterdamse politie had elf klachten. Het korps klaagt onder meer over de remmen van de busjes en over de brandveiligheid bij rellen. Daarnaast zou er te weinig ruimte zijn om beschermende kleding aan te trekken. Ook is er volgens de Amsterdamse politie iets mis met het ventilatiekanaal. Daar zouden mensen iets door naar binnen kunnen doen. De Amsterdamse politie weigert vooralsnog met de door VDL geproduceerde busjes de straat op te gaan.

Eén klacht wordt verder onderzocht
De landelijke eenheid van de politie laat in een reactie weten naar alle klachten gekeken te hebben. "We hebben onderzoek laten doen en daaruit is gebleken dat de busjes aan alle eisen voldoen. Alleen het euvel van de ventilatiekanalen wordt nu nader onderzocht."

Automatisch opengaan
Amsterdamse agenten zouden volgens het AD aangegeven hebben dat de zijramen automatisch opengaan wanneer er aan de wagen wordt geschud. Die klacht is niet bekend bij de landelijke eenheid.

Vorig jaar waren er ook al klachten over de nieuwe busjes. In totaal is er 90.000 euro uitgegeven om de nieuw geleverde ME-busjes achteraf aan te passen.

Lees ook: Nieuwe Venlose ME-bussen blijken rammelbakken

Foto: Manuel den Braber

Flexibeler alternatief
De witte Mercedesbus werd in 2016 gepresenteerd als een flexibeler alternatief voor de blauwe bus waarin de Mobiele Eenheid (ME) zich al jaren verplaatst. De politie koos bewust voor een kleinere bus, zodat die met een normaal B-rijbewijs kan worden bestuurd.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen