Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL-directeur over nieuwe deal: 'Match made in heaven'

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 20:04

VDL Nedcar in Born gaat elektrische minibusjes bouwen voor het Amerikaanse Canoo. John van Soerland, directeur VDL Nedcar, ziet het als de volgende stap voor de toekomst voor VDL.

Ze zijn enthousiast bij VDL. Ze gaan de eerste auto's produceren voor het sinds vorig jaar beursgenoteerde Canoo uit Los Angeles.

Hogere productie
Het contract loopt tot 2028. Volgend jaar moeten er 1000 minibusjes van de band rollen. In 2023 moet de productie opgeschroefd zijn naar 15.000. VDL Nedcar kan een veel hogere productie aan: Op het hoogtepunt rolden er 200.000 auto's van de band. Van Soerland is in gesprek met andere bedrijven om de productie op te schroeven en hoopt daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Video: L1

Lees ook: Dit is de auto die VDL Nedcar gaat bouwen in Born

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen