Overslaan en naar de inhoud gaan

VDL-baas geëerd voor staat van dienst in bedrijfsleven

Geplaatst opvrijdag 8 april 2016 - 7:05

VDL-baas Wim van der Leegte is donderdag in Den Haag geëerd voor zijn bijzondere staat van dienst in het bedrijfsleven. Hij is benoemd tot Boegbeeld Nederlands Ondernemerschap.

De prijs is een initiatief van Stichting Familie Onderneming.

Behoud
De Eindhovense ondernemer wordt geroemd om zijn visie op het behoud van industriële productiebedrijven in én voor Nederland,zijn focus op innovatie en zijn grote inzet voor de Nederlandse werkgelegenheid en samenleving.

VDL Groep
Tot de VDL Groep behoren inmiddels 87 bedrijven (waaronder Nedcar) en 11.000 werknemers. VDL is goed voor een omzet van ruim 3 miljard euro. Van der Leegte is 69 jaar en doet begin november een stapje terug. Naar eigen zeggen kan hij het met een gerust hart overdragen aan zijn kinderen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wim van der Leegte wordt commissaris bij VDL
VDL koopt kasteel Wolfrath Born voor dik 'n miljoen
ANP
Onderscheiding voor Nedcar-redder Wim van der Leegte
VDL Nedcar is in gesprek met tweede opdrachtgever
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen