Overslaan en naar de inhoud gaan

V&D mikt op doorstart hele bedrijf in januari

Geplaatst opdonderdag 31 december 2015 - 18:09

De curatoren van V&D verwachten in januari duidelijkheid te hebben over de doorstart van het bedrijf.

Daarbij wordt momenteel gemikt op een nieuw leven voor alle warenhuizen en restaurants van het concern. Dat zei een woordvoerder van het eerder op de dag failliet verklaarde V&D donderdag.

Veel belangstelling
De woordvoerder benadrukte dat er veel belangstelling is voor V&D, vanuit binnen- en buitenland. Over de vorm die een uiteindelijke doorstart krijgt, is volgens hem op dit moment echter nog niets te zeggen. Hij wees er wel op dat het strategische plan dat V&D eerder dit jaar voor de komende jaren opstelde nog niet van tafel is.

Alle filialen
"Dat gaat uit van het behoud van alle filialen", stelde hij. "Die strategie is ook altijd door alle betrokkenen onderschreven. We gaan daarom nu niet voor de krenten uit de pap, maar voor het hele bedrijf. Garanties kunnen we echter niet geven. Er wordt in ieder geval alles aan gedaan om er zo veel mogelijk uit te halen voor schuldeisers en om zo veel mogelijk banen te behouden."

Limburgse winkels
Eerder berichtte het NRC dat V&D mikte op een doorstart met ongeveer de helf van de 62 winkels. Daarbij zouden de slecht renderende filialen als eerste sneuvelen. Daarbij ook Venlo, Heerlen, Sittard en Weert. Het voorbestaan van de V&D in Roermond zou in dat geval twijfelachtig zijn, Maastricht zou wel bij doorstart betrokken worden.

Lees ook: Sluiting van vier V&D’s in Limburg dreigt

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse V&D's niet opnieuw bevoorraad
Noodlijdend V&D vraagt om uitstel van betaling
Uitstel van betaling voor V&D
Uitstel van betaling voor V&D, winkels blijven open
V&D failliet verklaard, winkels blijven wel open
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen