Overslaan en naar de inhoud gaan

V&D mikt op doorstart hele bedrijf in januari

Geplaatst opdonderdag 31 december 2015 - 18:09

De curatoren van V&D verwachten in januari duidelijkheid te hebben over de doorstart van het bedrijf.

Daarbij wordt momenteel gemikt op een nieuw leven voor alle warenhuizen en restaurants van het concern. Dat zei een woordvoerder van het eerder op de dag failliet verklaarde V&D donderdag.

Veel belangstelling
De woordvoerder benadrukte dat er veel belangstelling is voor V&D, vanuit binnen- en buitenland. Over de vorm die een uiteindelijke doorstart krijgt, is volgens hem op dit moment echter nog niets te zeggen. Hij wees er wel op dat het strategische plan dat V&D eerder dit jaar voor de komende jaren opstelde nog niet van tafel is.

Alle filialen
"Dat gaat uit van het behoud van alle filialen", stelde hij. "Die strategie is ook altijd door alle betrokkenen onderschreven. We gaan daarom nu niet voor de krenten uit de pap, maar voor het hele bedrijf. Garanties kunnen we echter niet geven. Er wordt in ieder geval alles aan gedaan om er zo veel mogelijk uit te halen voor schuldeisers en om zo veel mogelijk banen te behouden."

Limburgse winkels
Eerder berichtte het NRC dat V&D mikte op een doorstart met ongeveer de helf van de 62 winkels. Daarbij zouden de slecht renderende filialen als eerste sneuvelen. Daarbij ook Venlo, Heerlen, Sittard en Weert. Het voorbestaan van de V&D in Roermond zou in dat geval twijfelachtig zijn, Maastricht zou wel bij doorstart betrokken worden.

Lees ook: Sluiting van vier V&D’s in Limburg dreigt

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse V&D's niet opnieuw bevoorraad
Noodlijdend V&D vraagt om uitstel van betaling
Uitstel van betaling voor V&D
Uitstel van betaling voor V&D, winkels blijven open
V&D failliet verklaard, winkels blijven wel open
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen