Overslaan en naar de inhoud gaan

V&D failliet verklaard, winkels blijven wel open

Geplaatst opdonderdag 31 december 2015 - 15:33

Warenhuisketen V&D is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig nog wel open.

Het noodlijdende winkelbedrijf vroeg vorige week uitstel van betaling aan nadat moederbedrijf Sun Capital de geldkraan dichtdraaide. Landelijk verliezen ruim 10.000 werknemers hun baan.

Financiële problemen
V&D verkeert al lange tijd op de rand van de afgrond. Eerder dit jaar wist de warenhuisketen een faillissement nog op het nippertje te voorkomen. Na lang onderhandelen kwam het bedrijf toen tot een reddingsplan.

Doorstart
Volgens de bewindvoerders vergroot het faillissement de kans op een doorstart van het bedrijf. In de komende weken moet blijken of met geïnteresseerde partijen inderdaad een overeenkomst valt te sluiten.

Een faillissement maakt het mogelijk om tientallen slecht renderende warenhuizen te sluiten. En die bevinden zich veelal in provinciesteden. Voor Limburg zou dat kunnen betekenen dat zeker vier van de zes filialen verloren gaan.

Lees ook: Sluiting van vier V&D’s in Limburg dreigt

Winkels open
In de tussentijd blijven de warenhuizen, La Place-restaurants, het distributiecentrum en de hoofdkantoren van V&D open. "Dat is nodig om de kansen op een snelle doorstart van V&D en La Place zo groot mogelijk te maken", schrijft topman John van der Ent in een brief aan het personeel. Hij roep op 'met z'n allen de schouders eronder te blijven zetten'. "Natuurlijk zal iedereen voor zijn of haar werk ook in de komende periode worden betaald. Het UWV neemt de salarisbetaling over."

Schoenenwinkels
V&D is niet de enige winkelketen in grote problemen. Dinsdag vroeg het Limburgse Macintosh, moederbedrijf van schoenenwinkels als Invito, Dolcis en Scapino al faillissement aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Uitstel van betaling voor V&D
Uitstel van betaling voor V&D, winkels blijven open
Noodlijdend V&D vraagt om uitstel van betaling
VD Maastricht
Doorstart geklapt, V&D verdwijnt uit straatbeeld
Limburgse vestigingen V&D volgende week nog een keer open
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen