Overslaan en naar de inhoud gaan

V&D failliet verklaard, winkels blijven wel open

Geplaatst opdonderdag 31 december 2015 - 15:33

Warenhuisketen V&D is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig nog wel open.

Het noodlijdende winkelbedrijf vroeg vorige week uitstel van betaling aan nadat moederbedrijf Sun Capital de geldkraan dichtdraaide. Landelijk verliezen ruim 10.000 werknemers hun baan.

Financiële problemen
V&D verkeert al lange tijd op de rand van de afgrond. Eerder dit jaar wist de warenhuisketen een faillissement nog op het nippertje te voorkomen. Na lang onderhandelen kwam het bedrijf toen tot een reddingsplan.

Doorstart
Volgens de bewindvoerders vergroot het faillissement de kans op een doorstart van het bedrijf. In de komende weken moet blijken of met geïnteresseerde partijen inderdaad een overeenkomst valt te sluiten.

Een faillissement maakt het mogelijk om tientallen slecht renderende warenhuizen te sluiten. En die bevinden zich veelal in provinciesteden. Voor Limburg zou dat kunnen betekenen dat zeker vier van de zes filialen verloren gaan.

Lees ook: Sluiting van vier V&D’s in Limburg dreigt

Winkels open
In de tussentijd blijven de warenhuizen, La Place-restaurants, het distributiecentrum en de hoofdkantoren van V&D open. "Dat is nodig om de kansen op een snelle doorstart van V&D en La Place zo groot mogelijk te maken", schrijft topman John van der Ent in een brief aan het personeel. Hij roep op 'met z'n allen de schouders eronder te blijven zetten'. "Natuurlijk zal iedereen voor zijn of haar werk ook in de komende periode worden betaald. Het UWV neemt de salarisbetaling over."

Schoenenwinkels
V&D is niet de enige winkelketen in grote problemen. Dinsdag vroeg het Limburgse Macintosh, moederbedrijf van schoenenwinkels als Invito, Dolcis en Scapino al faillissement aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Uitstel van betaling voor V&D
Uitstel van betaling voor V&D, winkels blijven open
Noodlijdend V&D vraagt om uitstel van betaling
VD Maastricht
Doorstart geklapt, V&D verdwijnt uit straatbeeld
Limburgse vestigingen V&D volgende week nog een keer open
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen