Overslaan en naar de inhoud gaan

V&D betaalt volle pond 'onder protest' in Sittard en Heerlen

Geplaatst opdinsdag 7 april 2015 - 15:35

Warenhuisketen V&D heeft de volledige huur betaald voor de winkels in Sittard en Heerlen.

Dat bevestigt directeur Jos van de Mortel van vastgoedbedrijf Metroprop.

Hoorkorting
Metropop weigerde onlangs akkoord te gaan met voorwaardelijke huurkortingen. Veel andere verhuurders van V&D panden ging daar wel mee akkoord, maar Metroprop (dat de warenhuizen in Heerlen, Sittard en Den Bosch bezit) wilde dat V&D gewoon de volledige huur bleef betalen.

Onder protest
De V&D-woordvoerder erkent dat het winkelconcern de volledige huur in Heerlen en Sittard heeft betaald. Het bedrijf doet dat wel 'onder protest'. Voor het Bossche pand wordt de uitspraak in het kort geding afgewacht. Die wordt uiterlijk volgende week woensdag verwacht. Als V&D in lopende rechtszaken rond de huren alsnog in het gelijk wordt gesteld, wil het een deel van de huur weer terugvorderen van Metroprop.

Weinig fiducie
Metroprop-directeur Van de Mortel zegt momenteel nog wel te onderhandelen over een oplossing voor de Bossche vestiging. "Daarin heb ik echter weinig fiducie. Gezien de voorstellen lijkt V&D te vinden dat het de taak van de verhuurders is om het warenhuis te redden."

Hengelo
Rond het warenhuis in Hengelo verloor V&D twee weken geleden ook al een kort geding. De rechter besloot toen dat V&D gewoon de volledige huur moet betalen. V&D ging tegen die uitspraak in hoger beroep.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verhuurder winkelpanden komt er niet uit met V&D
'Geen doorstart voor V&D Heerlen en Sittard'
V&D zegt huur in Heerlen per juni 2017 op
‘V&D dicht in Sittard en Heerlen’
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen