Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaten kookpuntbenzine bol door hitte in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 14:45

Bij een chemische groothandel in Maastricht is de brandweer aanwezig omdat er een aantal vaten kookpuntbenzine bol staat door de hitte.

De brandweer werd rond 13:20 uur opgeroepen.

Koelen met water
De vaten van het bedrijf van Two Chemical Warehousing aan de Ankerkade in Maastricht worden nu door de brandweer gekoeld met water. Ondertussen zoeken specialisten naar een oplossing om de druk op de vaten te verlagen.

Blijvende oplossing
Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving. Het bedrijf is ook niet afgezet.

Update 16:15 uur
De brandweer heeft de druk van de vaten weten te halen en pompt de kookpuntbenzine nu over. Daarna wordt het spul afgevoerd.

Kookpuntbenzine
Kookpuntbenzine is vergelijkbaar met wasbenzine, en speciaal bedoeld voor spullen als lantaarns en campingbranders. De naam komt van de speciale samenstelling, die ervoor zorgt dat de benzine bij ongeveer alle temperaturen gelijkmatig verdampt en brandt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verwarde man dreigde zichzelf in VieCuri in brand te steken
'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken
'Man dreigde doodsbange ex-vriendin in brand te steken'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen