Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaten kookpuntbenzine bol door hitte in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 14:45

Bij een chemische groothandel in Maastricht is de brandweer aanwezig omdat er een aantal vaten kookpuntbenzine bol staat door de hitte.

De brandweer werd rond 13:20 uur opgeroepen.

Koelen met water
De vaten van het bedrijf van Two Chemical Warehousing aan de Ankerkade in Maastricht worden nu door de brandweer gekoeld met water. Ondertussen zoeken specialisten naar een oplossing om de druk op de vaten te verlagen.

Blijvende oplossing
Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving. Het bedrijf is ook niet afgezet.

Update 16:15 uur
De brandweer heeft de druk van de vaten weten te halen en pompt de kookpuntbenzine nu over. Daarna wordt het spul afgevoerd.

Kookpuntbenzine
Kookpuntbenzine is vergelijkbaar met wasbenzine, en speciaal bedoeld voor spullen als lantaarns en campingbranders. De naam komt van de speciale samenstelling, die ervoor zorgt dat de benzine bij ongeveer alle temperaturen gelijkmatig verdampt en brandt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Benzine
Benzinelucht in huizen na lek in riool
Verwarde man dreigde zichzelf in VieCuri in brand te steken
'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen