Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaten drugsafval gedumpt Roermond: zuur lekt in bodem

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 9:30

Op een bosweg in Roermond zijn vijf grote vaten met drugsafval gedumpt. Eén van de vaten lekt. Hierdoor is een zure vloeistof in de bodem terechtgekomen.

De vaten, vijf stuks van 200 liter, werden dinsdagochtend op de Schinheuvel ontdekt. In de vaten zit drugsafval van vermoedelijk een xtc-lab.

Brandweer
De brandweer kwam ter plaatse om de vaten te stabiliseren. Bij het rechtop zetten van de vaten bleek al snel dat één vat gelekt had. Er werd daarop een tweede brandweerwagen opgeroepen om de uitrusting, waaronder de schoenen, van de brandweerlieden schoon te spuiten.

De gemeente is verantwoordelijk voor het opruimen van de vaten.

Afvaldumping drugs Roermond - 4 mei 2021
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen