Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastgoedondernemer Ger Ruijters overleden

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 17:06

Een van de bekendste vastgoedondernemers van Limburg, Ger Ruijters, is afgelopen vrijdag op 90-jarige leeftijd in zijn woonplaats Maastricht overleden.

Diverse bronnen hebben dat aan L1 bevestigd.

60 jaar
Ruijters was de oprichter van het vastgoedbedrijf Ruijters BV dat inmiddels meer dan 60 jaar bestaat. Ger Ruijters hield zich onder meer bezig met makelaardij, projectontwikkeling, financieringen en commercieel vastgoed. Daarmee werd hij een van de grootsten op dat gebied in Zuid-Nederland en de Belgische grensstreek. Zijn bedrijf bouwde in de afgelopen decennia duizenden woningen en is als familiebedrijf nog steeds actief in deze regio's.

Vermeende vriendjespolitiek
In de jaren tachtig raakte Ruijters net als enkele andere bedrijven in Limburg betrokken bij een onderzoek naar vermeende vriendjespolitiek. Maar in een officieel onderzoeksrapport van de Rijksaccountantsdienst werd zijn bedrijf van alle blaam gezuiverd.

Ruijters schreef ook geschiedenis met de aanleg van de parkeergarage onder het Vrijthof in Maastricht, nadien gevolgd door de parkeergarage bij het Onze Lieve Vrouweplein-Maasboulevard.

Parkeergaragebedrijf
Deze bedrijfstak ging later over in Q-Park dat onder leiding van schoonzoon Ward Vleugels uitgroeide tot een van de meest toonaangevende parkeergaragebedrijven van Europa en inmiddels in buitenlandse handen is. Ger Ruijters was naast zijn zakelijke activiteiten nauw betrokken bij het verenigingsleven in Limburg dat hij ruim ondersteunde.

De uitvaart vindt zaterdag in besloten kring plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen