Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastgoedbeheerder neemt studentenbureau Jules over

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 14:10

GeWOON Vastgoedbeheer heeft het klantenbestand en het concept van studentenservicebureau Jules uit Maastricht overgenomen.

Dat hebben eigenaar van geWOON Makelaardij en Vastgoedbeheer Rik Smeets en curator Joep Tummers maandag aan L1 bevestigd. De rechtbank sprak in december het faillissement uit nadat het bedrijf het zelf had aangevraagd.

Lees ook: 'Studentenservicebureau Jules vraagt faillissement aan'

Nieuw concept
De overname zou in eerste instantie alleen om huisvesting gaan. "Eerst bekeken we de overname vanuit het perspectief van de makelaardij", vertelt eigenaar Rik Smeets. "Toch hebben we een nieuw concept ontwikkeld, omdat we de service voor studenten willen handhaven. We kijken niet naar het verleden. Het concept van Jules was goed, de bedrijfsvoering niet."

Naam
De service voor studenten is gebaseerd op vier pijlers, legt Smeets uit. "Het gaat dan om huisvesting en voorzieningen, zoals water, gas en licht en hulp met studiefinanciering. De andere pijlers zijn sport en hulp bij het vinden van een baantje, bijvoorbeeld via een vacaturebank." Ook gaat het bedrijf verder onder een andere naam: Stu-we. "Deze week wordt de nieuwe website gelanceerd."

Personeel
Jules had kantoren in Maastricht en in Venlo. Smeets vertelt dat er een kantoor in Venlo blijft, maar dat het een andere plek krijgt. Verder wordt nog gekeken of er andere locaties komen en waar dat dan zal zijn, zo licht Smeets toe. "Het personeel dat nog bij Jules werkte, nemen we over. Het gaat om drie personen. Hun kennis en ervaring willen we bewaren en blijven inzetten, omdat we op hen kunnen bouwen."

Studenten
Curator Joep Tummers liet in december weten dat studenten die klant waren bij Jules vorderingen konden indienen bij hem. "Er zijn maar heel weinig studenten die zich hebben gemeld", aldus Tummers.

Lees ook: Mogelijk doorstart voor studentenservicebureau Jules

Jules
Jules verleende diensten aan studenten, vooral in Maastricht en Venlo, en had zo'n 2.200 klanten. Het bedrijf beheerde onder meer woningen en hielp studenten met het vinden van een baantje. Uit vertrouwelijke correspondentie bleek dat Jules al jaren kampte met verliezen en mismanagement. Een investering van industriebank LIOF in 2018 had de onderneming moeten redden, maar voor directeur Karin van de Ven was begin 2019 al helder dat het resultaat niet toereikend zou zijn om de verliezen in te lopen.

Smeets geeft aan dat problemen vanuit het verleden niet allemaal opgelost kunnen worden, 'maar we staan ervoor open om met iedereen in overleg te gaan'.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen