Culturele Vrijplaats het Landbouwbelang Maastricht

Laatste Culturele Vrijplaats van Limburg in het gedrang

Het doorontwikkelen van het terrein rondom SAPPI zuidwest zal de gemeente Maastricht zo'n 18 miljoen euro opleveren. Op de plek waar nu het Landbouwbelang ligt, mogen namelijk toch woningen worden gebouwd. Dat betekent dat de Culturele Vrijplaats zoals die nu is, misschien verdwijnt.

stock bouw
Meeste gemeenten verhogen bouwleges

De meeste gemeenten hebben de prijzen voor een vergunning om een huis te bouwen verhoogd. In Limburg rekenen twintig gemeenten hogere kosten voor de bouwvergunning.

woningmarkt
Stijging huizenprijzen in Limburg ondanks coronacrisis

De woningmarkt heeft in het tweede kwartaal vrijwel geen effecten ondervonden van de coronacrisis, zegt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Ook in Limburg steeg de gemiddelde verkoopprijs van woningen.

stock starterslening woningmarkt huizenkoper
Unanieme steun voor verhoging starterslening

De limiet voor de starterslening wordt verhoogd. Het Limburgs Parlement heeft er unaniem mee ingestemd dat de lening wordt verstrekt bij een maximale koopprijs voor een woning van 225.000 euro. Nu is dat nog 185.000 euro.

stock asbestdak asbest
'Fonds voor verwijderen asbestdaken loopt vertraging op'

De verwijdering van asbestdaken loopt opnieuw vertraging op. Belangenorganisaties wijzen een versnelde aanpak voorlopig af, omdat de minister woningeigenaren onvoldoende financieel helpt.

stock vermogen geld huis vastgoed
Huizenprijzen in bijna alle Limburgse gemeenten gestegen

Een koopwoning in Limburg was nog nooit zo duur. De verkoopprijs is in 2019 ten opzichte van 2018 met gemiddeld 6,4 procent gestegen.

dakdekker 2
Dakdekkers waarschuwen: check je dak vóór storm Dennis

Dakdekkers in Limburg hebben het druk na de storm van afgelopen zondag. En een nieuwe storm genaamd Dennis staat alweer voor de deur.

stock leegstaand huis
In Limburg staan ruim 8.000 woningen leeg, helft langdurig

In Limburg stonden vorig jaar zo'n 8.000 woningen leeg. Ongeveer de helft daarvan was al meer dan een jaar niet bewoond.

Ali Oruç rechtbank
Justitie wil 363.000 euro van Venloos raadslid Ali Oruç

Als het aan justitie ligt, betaalt Venloos raadslid Ali Oruç (45) ruim 363.000 euro terug aan de staat. Hij wordt verdacht van fraude, oplichting en witwassen.

venray - google streetview
Extra sociale huurappartementen in centrum Venray

In het centrum van Venray wordt in plaats van extra winkelruimte een appartementencomplex met vijftien sociale huurwoningen gerealiseerd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten