Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastgelopen remmen oorzaak brand vrachtwagen

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 6:34

Op de A73 bij Linne en St. Odiliënberg stond woensdagmorgen een vrachtwagen met rollen papier in brand.

De brandweer rukte even voor 6.00 uur met meerdere voertuigen uit naar de snelweg om het vuur te bestrijden.

Oorzaak
Volgens de veiligheidsregio Noord-Limburg waren vastgelopen remmen de oorzaak. De autobanden vlogen in brand, waarna het vuur zich verder verspreidde tussen de oplegger en trekker.

Tunnels dicht
Het verkeer ondervond grote hinder van de brand. Onder meer de twee tunnels bij Roermond en Swalmen werden uit voorzorg in zuidelijke richting afgesloten en ook de oprit bij Linne was in zuidelijke richting dicht. Het verkeer werd omgeleid, maar ondervond ook op de omliggende wegen grote hinder. Rond 8.00 uur kon de Swalmentunnel weer geopend worden en twee uur later ging ook de Roertunnel weer open.

Veel werk
Hoewel het vuur snel onder controle was, nam de berging van de vrachtwagen nog een flinke tijd in beslag. De snelweg bleef de hele tijd gesloten. Reden was de grote grijper, die door zijn omvang de volledige rijbaan nodig had. Pas toen deze de uitgebrande rollen van de wagen had gehaald, kon het voertuig weggesleept worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen