Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastenavondkamp: een jaar na de moord op Ömer Köksal

Geplaatst opwoensdag 31 oktober 2018 - 19:05

Een jaar na de moord op Ömer Köksal gaat de Blerickse wijk Vastenavondkamp stapsgewijs vooruit. Dat zeggen de wijkagent, een buurtbewoner en een schooldirecteur in gesprek met L1.

Volgens wijkagent Peter Huijs zijn ze er nog lang niet, maar hij ziet wel verbeteringen. Zo is de gemeente in de wijk volop bezig met burgerinitiatieven en zijn er straatcoaches actief die met jongeren aan de slag gaan. Ook BOA's helpen de politie met het beboeten van hardrijders en het weghalen van autowrakken in de wijk.

Probleemwijk
In de wijk zijn al jarenlang veel problemen. In november vorig jaar liep het helemaal uit de hand na de liquidatie van Ömer Köksal. Hij werd na een ruzie op klaarlichte dag doodgeschoten op straat. Daarna ontstond grote onrust in de buurt en werd geschreeuwd om de aanpak van de problemen.

Rotte appels
Buurtbewoner Jan Vos ziet dat de wijk vooruitgaat. Binnenkort starten inwoners een eigen buurtmoestuin. Volgens hem zijn er veel vooroordelen en met deze projecten haal je die weg. Vos erkent wel dat het handhaven van de politie ontbreekt in de wijk. "Rotte appels heb je in elke buurt, maar er moet wel gehandhaafd worden. Dat gebeurt nauwelijks."

Te weinig
Wijkagent Huijs noemt het roeien met de riemen die ze hebben. "Door te weinig mankracht kan er niet opgetreden worden zoals dat gebeurde vlak na de moord. Sinds kort heb ik een eigen onderkomen waar wekelijks een spreekuur wordt gehouden. In dat gebouw moeten meer maatschappelijke bedrijven komen die de wijk weer leefbaar moeten maken."

Teleurgesteld
Schooldirecteur Jan Wilms is teleurgesteld in de gemeente. "Ondanks de hulp van de gemeente bij de burgerinitiatieven zie ik maar weinig van de verbeteringen in de wijk. Het heeft te maken met woorden en daden. Ik vraag me af in hoeverre Vastenavondkamp top prioriteit 1 is. Er is nog steeds drugsoverlast. In vergelijking met vorig jaar is het nu stil, maar ik vraag me af of dat stilte voor de volgende storm is."

Reactie gemeente
De gemeente Venlo laat in een reactie weten dat er al veel zaken zijn gebeurd in de wijk. Zoals het plaatsen van verkeersremmende maatregelen. Daarnaast werkt de gemeente Venlo samen met de provincie aan een meerjarenplan om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

Lees hier het volledige dossier over de moord op Ömer Köksal

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen